24
Mie, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe strada Ecaterina Teodoroiu din Turda, flăcările au mistuit acoperişul şi mare parte din anexele unei case. În momentul izbucnirii incendiului în imobil erau două persoane în vârstă pe care le-au evacuat vecinii şi un grup de jandarmi care se aflau în apropiere.

Incendiul a izbucnit din garajul proprietarului şi s-a extins extrem de rapid la casa în care se aflau socrii proprietarului.

Acoperişul a ars în câteva secunde iar pompierii au găsit la locul apelului prin 112 o torţă de circa zece metri.
Thumbnail imageVecini înspăimântaţi au ieşit în stradă dar nu au putut face nimic pînă la sosirea pompierilor care au intervenit cu trei autospeciale.
Vecinul Mircea Sandru a ieşit cu furtunul de grădină pentru a-şi ajuta semenul dar nu a putut nici măcar să se apropie de flăcările care deja dogoreau de la cinci-şase metri. El povesteşte: „Ne-am speriat, eu udam pe strada si am auzit ca a puscat ceva si apoi am vazut fum. Am strigat la om sa iasa din casa pentru ca iese fum din garaj. Cand au venit pompieri ardea şi casa, cam un sfert ardea. Ne-am speriat, asta e casa noastra. Am incercat sa dau cu apa dar
furtunul nu imi ajungea decât până la mijlocul străzii."

O altă vecină, Anicuţa Câmpan era chiar mai speriată: "Noi am incercat să ajutăm cât am putut. La început am avut impresia că au început zilele Turzii, aşa se auzea ca artificiile. Am auzit POC, POC, POC şi am văzut că sărea de sus şi apoi am văzut fum... Atunci am realizat că e un incendiu în vecini. L-am strigat pe soţul şi am fugit."
Proprietarul casei a privit neputincios cum casa pe care nu demult o terminase de renovat era distrusă de flăcări.

Le arăta pompierilor unde să-şi îndrepte jetul de apă iar aceştia, solidari cu el, încercau să stingî toate focarele.
Pompierii au reuşit să împiedice flăcările să se extindă la imobilele din jur, lipite de casa cuprinsă de flăcări.
După mai bine de o oră de luptă cu flăcăile incendiul a fost stăpânit şi anihilat. Poate pagubele nu ar fi fost atât de mari dacă pompierii au fi fost anunţaţi într-o fază incipientă a incendiului, însă cei care au apelat 112 au fost vecinii alertaţi de fumul gros şi pocnetele provocate de foc.
Din fericire, deşi casa a ars în proporţie de 70 %, nu au existat vicetime. Cei doi bătrâni evacuaţi din casa în flăcări, aflaţi în stare de şoc, au primit un ajutor de specialitate din partea celor de la SMURD.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh