19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Uau, ăştia de la Centrul Raţiu pentru Democraţie sunt foarte tari. Tot mai tari după fiecare acţiune pe care o intreprind. De data asta, anunţă o dezbatere publică (pe care o consider deosebit de importantă prin subiectul său, din păcate nu şi prin participanţi) cu mai puţin de 24 de ore înainte să aibă loc. Astfel se asigură că la ea vor participa doar cine vor ei să participe. Unde pui că, probabil, au lansat invitaţii nominale după criterii bazate pe orice numai pe principiile democratice nu.

Ieri la ora 17.49 am primit un email de la CRD care „suna" aşa: „Buna ziua,
va atasam invitatia pentru dezbaterea Identificarea prioritatilor cetatenilor din Turda pentru viitorul mandat al alesilor locali, care va avea loc la Sediul CRD vineri, 21 octombrie. Dezbaterea este continuarea initiativei Fundatiei Soros din perioada 6-8 iulie 2011, desfasurata in colaborare cu Primaria Municipiului Turda. Activitatea va incepe la ora 17.00.
Va rugam sa transmiteti invitatia mai departe, in speranta ca prezenta cetatenilor orasului sa fie cat mai semnificativa.
Accesul presei va fi posibil in partea de inceput. Un raport al intalnirii va fi disponibil luni 24 octombrie. Va multumim!"
Ei bine, cum să transmitem invitaţia mai departe în aşa timp scurt?! Sunt sigur că au transmis-o ei cui trebuie. O să reiasă din raportul pe care abia aştept să-l citesc. Eu refuz să particip la o astfel de dezbatere pe care o consider "cu dedicaţie", adică o manipulare grosolană deşi bine mascată. Şi aceasta pentru că m-am săturat să apar eu ziarist, jurnalist, sau ce-oi mai fi la o acţiune de acest gen şi să fiu pozat cu o "săpunieră" de cei de la fundaţia organizatoare. Poza cu mine acolo, cu microfon, cu cameră foto, aparat de filmat ajunge într-un dosar justificativ adresat fundaţiei Soros în acest caz, sau cine mai dă banii pentru o astfel de acţiune cică democratică, cetăţenească, plină de bune intenţii etc. Aşa justifică ei banii păpaţi şi tocaţi pe frunze la câini când de fapt o acţiune prost organizată ca aceasta este în defavoarea democraţiei şi liberului arbitru pe care o comunitate ca a noastră ar trebui să le aibă.
I-am sprijinit întotdeauna pe cei de la CRD, de la Fundaţia Familiei Raţiu, am sperat că vor face ceva spre binele zecilor de mii de turdeni. După ani de activitate a lor la Turda, mă declar mai degrabă dezamăgit de unele activităţi ale lor. Iar aceasta, ultima, este cea mai "tare". Doar Băsescu mi-a mai făcut una ca asta. Deci cel/cea/cei care au organizat dezbaterea au toate şansele să ajungă cândva preşedintele ţării. Dar nu cred că va fi unul democratic. Mă refer la propoziţia „Accesul presei va fi posibil în partea de început". Ce înseamnă asta? Eu cred că fac parte din „societatea civilă" poate chiar mai mult decât tot felul de fundaţii (nu vreau să ofensez, dimpotrivă, apreciez foarte mult unii activişti şi fundaţile lor). De ce să nu asist la tot ce se întâmplă acolo? Ce aveţi de ascuns?
Aşa a făcut Bosescu venind la Turda la alegerile municipale din PD de prin 2003 cred... Acolo fusesem invitaţi la cele mai democratice şi deschise alegeri din Turda. Iar Băsescu, după cinci minute de speech printre hohote de râs ne-a invitat să părăsim sala.
Aşadar, rămâneţi voi cu dezbaterea voastră şi mai învăţaţi, dragii mei, să faceţi ceva util pentru oamenii ăştia plini de greutăţi nu numai să păpaţi bani la adăpostul voluntariatului şi mânaţi, chipurile, de cele mai bune intenţii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh