20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

La Hotelul Sun Garden din Turda a avut loc un moment special din viaţa nou înfiinţatului Club Lions Turda-Câmpia Turzii. Evenimentul care a adunat mulţi reprezentanţi ai acestei organizaţii a fost prilejuit de Festivitatea de ȋnmȃnare a chartei cu ocazia ȋnființǎrii Clubului Lions Turda – Cȃmpia Turzii.

Înfiinţarea Clubului Lions Turda - Campia Turzii a avut loc, de fapt în luna iunie 2011, când a fost înregistrat clubul, în mod oficial, în cadrul Lions Clubs Internaţional Association, cu sediul la Oak Brook, SUA. Clubul a fost înregistrat în cadrul Districtului 124 Romania, ca un club cu 24 de membri fondatori, în totalitate femei, deci este un club de doamne, având-o pe Doina Popovici drept presedinte fondator.


în România funcţionează ca o organizatie nonprofit şi se bazează pe acţiuni de voluntariat ale membrelor sale. Principalele activităţi ale clubului vizează probleme ale comunităţii, în
legatură cu protecţia mediului, sănătatea populaţiei, sprijin pentru comunităţi sau persoane dezavantajate etc.

Festivitatea la care facem referire a reprezentat aşa numita ceremonie de acordare a cartei Clubului Lions Turda - Câmpia Turzii, aceasta reprezentând un document prin care îi sunt recunoscute toate drepturile şi privilegiile ca membru al Lions Clubs International Association, atâta timp cât activează în baza principiilor şi regulamentelor sale.


La ceremonie au participat reprezentanţi ai cabinetului guvernatorului Districtului 124 Romania, Rodica Dacin - past guvernator District124, Monica Marusciac - preşedinte regiune, Razvan Rotta - past guvernator District 124, reprezentanţi ai clubului Oradea 22, care a fost clubul sponsor pentru înfiinţarea Clubului Lions Turda - Campia Turzii, ai Clubului Lions Oradea, precum şi ai cluburilor Lions Cluj-Napoca Transilvania şi Genesis, de unde provin ghizii ce au făcut posibilp constituirea organizaţiei din Turda.

Au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi sponsorilor activităţilor clubului, familiilor membrilor Lions şi reprezentantul Clubului Rotary Turda.

Thumbnail imageFestivitatea a început cu cuvântul de bun venit al "maestrului de ceremonii" Răzvan Rotta care a condus întregul ritual, începand cu mesajul Preşedintelui Lions Clubs International şi al Guvernatorului Districtului 124 Romania. A fost rostit codul de etica Lions şi angajamentul de onoare al membrilor noului club. Fiecare membru a primit apoi diploma sa nominală, insigna şi autocolantul cu sigla Lions, precum şi un pliant de bun venit.

S-au prezentat urări de bun venit noului club în cadrul cluburilor Lions, de succes în activităţile ce le va desfaşura în continuare, precum şi multe aprecieri despre ceea ce înseamnă sa faci parte dintr-un Club Lions, despre lionism ca filozofie de viaţă, ca sentiment, ca hobby, ca vocaţie.

S-au facut schimb de fanioane cu celelalte cluburi, iar apoi s-a înmânat Preşedintelui fondator clopotul şi ciocanul, prin a cărui sunet se anunţă începutul şi sfârşitul întâlnirilor Lions.

Festivitatea s-a încheiat cu cuvântul Preşedintelui fondator al Clubului Lions Turda - Campia Turzii, Doina Popovici, care a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă înfiinţarea sa (sponsori, ghizi, colegi de club Lions) şi apoi a invitat toată asistenţa la masa festivă pregatită în Salonul Restaurantului Sun Garden. Pe perioada mesei festive a avut loc şi un program artistic susţinut de copii ai Clubului de dans sportiv Potaissa Turda, de Grupul vocal Simpatex şi de ansamblul folcloric Comori Ardelene.

Seara charter s-a sfârşit la miezul nopţii, iar a doua zi oaspeţii au fost conduşi într-o vizită la Salina Turda.

**********************

Clubul Lions Turda – Cȃmpia Turzii este o organizație neguvernamentalǎ ȋnregistratǎ ȋn Romȃnia ȋn luna mai 2011, avȃnd ca unul din principalele scopuri ȋncurajarea acțiunilor ȋn folosul comunitǎții, cu participare activǎ ȋn viața acesteia, prin crearea și rǎspȃndirea ȋnțelegerii ȋntre oameni, pe baza unor principii democratice de conviețuire și conducere și fǎrǎ a se urmǎri obținerea de recompense financiare.

Clubul face parte din Asociația Internaționalǎ a Cluburilor Lions ȋnființatǎ ȋn S.U.A. ȋn anul 1917 de cǎtre Melvin Jones, ca o asociație pentru servicii umanitare și care ȋncepȃnd din anul 1954 a adoptat deviza "WE SERVE"- NOI SERVIM, devizǎ care se pǎstreaza și astǎzi și care exprimǎ concis caracterul acțiunilor desfǎșurate ȋn cadrul sǎu

Activitatea ȋn cadrul Cluburilor Lions are la bazǎ un cod de eticǎ Lions.

In prezent ȋn lume existǎ 842 districte, respectiv 42.100 cluburi cu peste 1,3 milioane de membri, ȋn 206 țǎri și arii geografice. In Romania existǎ 58 cluburi cu peste 1350 membri, ȋn 33 orașe, primul club Lions din Romania fiind inființat ȋn 1990. Pentru activitǎți speciale ale tinerilor s-au inființat Cluburi Leo.

Clubul Lions Turda –Campia Turzii se ȋncadreazǎ ȋn Districtul 124 Romania și cuprinde 24 de membri fondatori, ȋn totalitate femei, de diferite formații profesionale și categorii de vȃrstǎ, din municipiile Turda și Cȃmpia Turzii.

Deși activitatea Clubului este incǎ la ȋnceput, ȋn cadrul programului acestui prim an sunt cuprinse acțiuni privind ecologizarea mediului, plantǎri de copaci și amenajǎri de spații verzi, verificarea copiilor din anumite grupe de vȃrsta ȋn ceea ce privește sǎnǎtatea lor ocularǎ sau concursuri de desene pentru realizarea unor afișe cu tematicǎ stabilitǎ la nivelul Asociației Internaționale a Cluburilor Lions.

In afara acestor activitǎți tematice, lunar membrele clubului se intȃlnesc ȋntr-un forum de discuții libere despre scopurile și acțiunile asociației, care reprezintǎ și un mod plǎcut de a petrece puținul timp liber de care dispun.

Membrele Clubului Lions Turda –Cȃmpia Turzii așteaptǎ sǎ li se alǎture noi membre, dintre acele persoane care ȋncǎ mai doresc sǎ ȋși asume responsabilitǎți voluntare privind necesitǎțile cetǎții, pentru acțiuni care sǎ se desfǎșoare ȋn folosul și pentru bunǎstarea concitadinilor lor.

Pentru mai multe detalii despre Cluburile Lions sunteți invitați sǎ accesați site-urile : www.lionsclubs.org sau www.lionsclubs.ro .

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh