23
Ma, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Nouăsprezece cupluri de turdeni au fost onorați de Primăria și Consiliul local Turda, cu ocazia celebrării ”nunții de aur”, adică a frumoasei cifre de jumătate de secol de la întemeierea familiilor lor.

Momentul festiv a fost găzduit de sala mare a Primăriei Turda, iar cel care le-a vorbit cu multă căldură sărbătoriților a fost primarul Tudor Ștefănie, cel care, de la preluarea funcției de primar, în 2004, a acordat foarte multă importanță marcării acestui gen de evenimente din cadrul familiilor turdene.


”Vreau să vă transmit, cu tot respectul, din partea mea și a instituției pe care o reprezint că există o încredere foarte mare, cel puțin eu, întotdeauna am crezut că această comunitate turdeană, și turdenii în general, ceea ce au făcut și a dăinuit de-a lungul timpului, au făcut pentru că au existat oameni ca dumneavoastră. Prin munca pe care ați desfășurat-o și respectul pe care l-ați acordat comunității și celei mai importante instituții, familia, dovedește că Turda va progresa și va dăinui mult timp de aici înainte pentru că, iată , avem familii sănătoase și oameni care au respectat rigorile vieții de-a lungul timpului”, le-a  mulțumit Ștefănie, mai vârstnicilor săi concitadini.

Tânărul viceprimar Lucian Nemeș s-a adresat și el, cu respect, cuplurilor sărbătorite, printre care s-a aflat și unul dintre foștii săi profesori, al său și a zeci de generații de elevi, profesorul Potârniche, inimosul dascăl care a activat zeci de ani
în fruntea unor formații corale turdene, printre care și la Corul ”Simbol” al Catedralei Ortodoxe Turda, alături de regretatul preot Octavian Băieș, Dumnezeu să-l odihnească în pace.

”Văd în ochii dumneavoastră speranță, văd în ochii dumneavoastră mulțumire. Nu-i ușor să ai cincizeci de ani de căsătorie, cum nu-i ușor să ai cincizeci de ani de viață. (…) Mă bucur de fiecare dată când văd în fața mea oameni care au reușit și au izbândit în viață, oameni care au știut să pună deoparte neînțelegerile și micile certuri și să treacă de fiecare dată mai departe”, și-a exprimat admirația viceprimarul Lucian Nemeș, care a adresat cuvinte speciale fostului său profesor de la Corul ”Simbol”, în care a activat mai mulți ani.

Fiecare dintre cele 19 cupluri au primit câte o diplomă de onoare și suma de 600 de lei, conform unei Hotărâri a Consiliului local aflată în vigoare. Și de această dată edilul șef i-a recăsătorit pe cei 38 de turdeni care nu au ezitat să spună, din nou un ”da” răspicat întrebării ofițerului stării civile, alias primarul Ștefănie, ”cetățene X, de bunăvoie și nesilit de nimeni iei în căsătorie pe Y”?

La insistențele organizatorilor, profesorul Petru Potârniche și soția sa au rostit câteva vorbe în numele colegilor lor de generație, dintre care 37 erau prezenți alături de ei. ”Deși 50 de ani este o viață de om, eu îmi aduc aminte de parcă a fost ieri, când am zis în fața ofițerului de stare civilă ”DA!”. Și aceasta datorită faptului că am avut înțelegere, am avut armonie în familie, am simțit ajutorul familiei, mai ales la mine, care am fost mai mult pe drumuri decât acasă”, a spus venerabilul profesor, în timp ce soția sa, a dat glas greutăților pe care cuplurile premiate au trebuit să le înfrunte la începutul vieții lor de familie concluzionând că ”Am trăit azi aceleași emoții, datorită dumneavoastră, ca acum 50 de ani, când viața nu era așa grozavă, materialicește dar când dragostea era pe primul plan la căsătorie. O dragoste care, pe parcursul unei jumătăți de secol s-a transformat în multă înțelegere, multă răbdare și foarte mult respect, ca dovadă că am ajuns să trăim momentul de azi”, a spus consoarta profesorului.


Atmosfera a fost înseninată și mai mult de corul Asociației Turda-Tin, condus de inimosul preot ortodox Sebastian Zăhan. Talentații tineri de liceu au cântat colinde care au întregit starea de liniște din sufletele cuplurilor premiate și au fost răsplătiți cu aplauze de către aceștia.

Din partea forului legislativ au participat la manifestare consilierii Cristian Felezeu, Emil Molnar, Daniela Florea, Victoria Iurean, Elena Băginean și Csep Leyla.

În anul 2012, Primăria și Consiliul local Turda au premiat peste 80 de cupluri care au aniversat 50 de ani de căsătorie oficială.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh