13
Joi, Iun
11 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

·       

România va juca în Grupa C împotriva Spaniei – campioană europeană en-titre, Croației – dublă medaliată cu bronz la Campionatul European, Muntenegru, Cehia și Ungaria. 

·         Biletele pentru FIBA Eurobasket 2017, cel mai mare eveniment sportiv ce va avea loc în România, sunt disponibile pe www.eurobasket2017tickets.ro sau în rețelele Eventim, MyTicket și BLT.

București, 23 noiembrieFederația Română de Baschet, organizator al FIBA EUROBASKET 2017 în România, anunță rezultatul tragerii la sorți pentru stabilirea componenței Grupelor la EUROBASKET 2017, în urma ceremoniei care a avut loc ieri la Istanbul, Turcia.

Astfel, România va juca la FIBA EUROBASKET 2017 în Grupa C cu Giganții Europei: Spania – campioană europeană en-titre, Croația – dublă medaliată cu bronz la Campionatul European, Muntenegru, Cehia și Ungaria.

Componența tuturor Grupelor la FIBA EUROBASKET 2017 va fi:
Grupa A (Helsinki) – Finlanda, Islanda, Franța, Grecia, Slovenia, Polonia
Grupa B (Tel-Aviv) – Israel, Lituania, Italia, Georgia, Germania, Ucraina
Grupa C (Cluj-Napoca) – România, Spania, Croația, Muntenegru, Cehia, Ungaria
Grupa D (Istanbul) – Turcia, Rusia, Serbia, Letonia, Belgia, Marea Britanie
 

În cadrul ceremoniei de la Istanbul organizate pentru tragerea la sorți, FIBA a prezentat sistemul competițional al FIBA EUROBASKET 2017, a dezvăluit în premieră Trofeul și mascota oficială a competiției, pe nume Sam Dunk, care simbolizează un copil cu super-puteri pasionat de baschet, într-un exercițiu artistic de reinterpretare a Trofeului.

Evenimentul a reunit liderii celor 24 de Federații Naționale de Baschet și legende de renume mondial ale baschetului, printre care Gheorghe Mureșan, starul finlandez Hanno Mottola, Mickey Berkowitz din Israel și Mirsad Turkcan din Turcia.

 “Componența Grupei care va juca în România ne confirmă că vom avea parte de un spectacol baschetbalistic veritabil la Cluj-Napoca. Ne vom bucura de adversari puternici, adevărați Giganți ai baschetului, care vor garanta un show total. Am convingerea că Naționala României, Vulturii, va demonstra baschetul românesc prinde aripi și face un nou pas pe drumul performanței. Încurajăm iubitorii sportului să fie alături de România în această înfruntare istorică”, declară Horia Păun, Președinte al Federației Române de Baschet.

FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima dată în istorie și în România și va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră. România va fi gazda acestei competiții sportive alături de Turcia, Finlanda și Israel. FIBA EUROBASKET 2017 se va desfășura în perioada 31 august – 17 septembrie 2017, iar meciurile din grupa de la Cluj-Napoca vor avea loc între 31 august și 8 septembrie 2017.

Românii sunt chemați să încurajeze din tribune Echipa Națională, „Vulturii”, la FIBA EUROBASKET 2017 și să se bucure de cele mai spectaculoase meciuri de baschet ale giganților europei. Biletele sub formă de abonamente “Tournament Pass” și “Follow My Team” sunt disponibile pe www.eurobasket2017tickets.ro și în rețelele Eventim, MyTicket și BLT.

FIBA EUROBASKET 2017 reprezintă un moment istoric pentru baschetul românesc, fiind pentru prima dată când echipa României va intra din nou pe teren după o absență de 30 de ani, să înfrunte giganții la cea mai importantă competiție europeană de baschet.

Conform sistemului de joc FIBA EUROBASKET 2017, Grupa A și B vor începe meciurile pe 31 august 2017 și Grupa C și D vor începe în următoarea zi. Faza Grupelor se va încheia pe 7 septembrie, când patru cele mai bune echipe din fiecare Grupă vor merge mai departe la Istanbul pentru Faza Finală, care va avea loc pe 17 septembrie 2017.

Despre Federația Română de Baschet

Federația Română de Baschet (FRB) a fost fondată în 1931 și este membru fondator al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) începând din  1932. FRB organizează, conduce și dezvoltă activitatea baschetbalistică din România, promovând național și internațional acest sport. Este formată din structuri sportive cu secții de baschet și asociații în județele țării și în București. www.FRBaschet.ro

Despre FIBA
FIBA (
fiba.com) – organizație mondială a baschetului – este o asociație independentă formată din 215 Federații de Baschet din întreaga lume, având recunoaștere din partea Comitetului Internațional Olimpic (IOC) ca unică autoritate competentă în baschet. Mai multe informații: www.fiba.com

Pentru mai multe informații, contactați: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  0740.038.544

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh