04
Dum, Iun
19 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Locaţie: Colecţia de Istorie a Farmaciei, Piaţa Unirii nr. 28, Cluj-Napoca

Perioada şi orarul de vizitare: 3 ianuarie - 30 iunie 2017 orar: L, Ma, Mi, V – 10.00-16.00, J – 12.00-18.00, deschis în ultima sâmbătă din fiecare lună, 10.00-16.00 (lunea următoare închis)

Noua expoziţie temporară la Colecţia de Istorie a Farmacie spune povestea ingredientelor bizare, obţinute din animale şi insecte, folosite ca leacuri în vechile farmacii din Transilvania. Până în secolul al XIX-lea erau utilizate pentru proprietăţile lor vindecătoare ingrediente obţinute de la specii locale, precum praf de gândaci de frasin, scarabei de trandafir, untură de porc, coarne de cerb, bilă de taur şi sânge de capră, dar mai ales ingrediente scumpe, aduse de departe, de la specii de animale exotice: ambergris de la caşaloţi, oase de sepie, excremente de hyrax, glande de castor din Rusia, şi multe altele. Toate materialele explicative sunt bilingve (română - engleză).

 

Vă aşteptăm la muzeu!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh