29
Vi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Operatorul transportului public local de persoane, STP Turda, forțează mâna executivului turdean amenințând că începând de mâine va suspenda prestarea serviciului de transport public în Turda.

O măsură fără precedent dar și ilegală. Cel puțin așa susține primarul Tudor Ștefănie care ne-a declarat, vizavi de acest subiect: ”Ei nu pot face așa ceva. O astfel de măsură nu poate fi luată decât după ce ne-au anunțat cu 90 de zile înainte. Litigiul legat de restanțele de bani pe care nu le rezolvăm între noi, cele două părți semnatare ale contractului, trebuie rezolvate în instanță. Dacă dânșii suspendă acest serviciu, o fac pe răspunderea lor și vor suporta consecințele”, a subliniat primarul turdean.

 

Iată amenințarea venită din partea STP, așa cum a fost ea remisă presei:

”SOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC SA TURDA, informează cetǎțenii MUNICIPIULUI TURDA că  începând cu 22.03.2012 va suspenda prestarea  serviciului  de transport public în Municipiul Turda. Motivul acestei decizii este neonorarea de cǎtre Primǎria Municipiului Turda a obligațiilor financiare fațǎ de  societatea noastrǎ, totalul  sumelor restante fiind de  2.776.295.5 lei, punându-ne astfel  în imposibilitatea de a desfǎșura activitatea de transport.  La sfârșitul anului 2010, Primǎria Turda datora societǎții noastre circa 1.500.000 lei, sumǎ care pe parcursul anului 2011 în loc sǎ se diminueze, a crescut pânǎ la valoarea menționatǎ anterior.  Notificǎrile trimise Primǎriei Municipiului Turda nu au dus la rezolvarea situației, drept pentru care am decis suspendarea serviciului pânǎ la plata integralǎ a sumelor datorate. Reluarea serviciului se va face în termen de maxim 3 zile de la  plata integralǎ a restanțelor. Pentru recuperarea datoriilor ne-am adresat în paralel instanțelor competente.

Ne cerem scuze posesorilor de bilete și abonamente neutilizate urmând ca în zilele urmǎtoare sǎ îi informǎm despre modul în care vor fi despǎgubiți. (Semnează: Conducerea STP Turda)”.

Restanțele provin din sume neplătite de municipalitatea turdeană pentru gratuitățile și reducerile acordate de Consiliul local al municipiului Turda pentru unele categorii de persoane, la transportul în comun.

Deși primarul Tudor Ștefănie s-a abținut să facă astfel de aprecieri, ultimatumul dat de STP pare mai mult ca un șantaj la adresa administrației locale. Gestul este deosebit de urât cu atât mai mult cu cât campania electorală pentru alegerile locale bate la ușă. Gestul STP pare unul menit să-i ”ridice în cap” primarului Ștefănie, pe toți cei care folosesc transportul local în comun.

De altfel, primarul Tudor Ștefănie a mai declarat despre restanțele la care fac referire cei de la STP: ”Din cunoștințele mele în cursul zilei de ieri s-a plătit întreaga restanță mai veche, deci în cursul zile de azi cele nu știu exact câte miliarde trebuie să intre în conturile STP. Dar, repet, astfel de litigii trebuie să fie rezolvate în instanță, nu prin decizii radicale ca aceea despre care m-ați întrebat”, a mai precizat Tudor Ștefănie.

Dacă STP Turda va avea, într-adevăr curajul să sisteze mâine serviciul, lucrurile ar putea lua o întorsătură urâtă pentru ambele părți.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh