27
Sam, Apr
1 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Patruzeci și patru de cupluri din Câmpia Turzii au fost premiate de primarul Radu Hanga cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Evenimentul a fost găzduit de Sala de spectacole a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii, în prezența candidaților USL pentru Camera Deputaților și Senat, respective Ivan Ilarie (PSD) și Marius Nicoară(PNL).

 Momentul a prilejuit reîntâlnirea multora dintre sărbătoriți cu primarul Radu Hanga, alături de care au muncit în cadrul Combinatului ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii,
într-o perioadă de înflorire a acestei societăți comerciale. Alesul lor le-a strâns mâna fiecăruia și le-a înmânat, alături de o diplomă omagială și suma de 600 de lei, broșura ”Ghidul Arieșului”, editată în 1999. După ce administratorul public, Petre Pop, a oferit doamnelor premiate câte un frumos trandafir roșu, viceprimarul Dorin Lojigan i-a felicitat pe vârstnicii premiați pentru stabilitate, fidelitate și promovarea familie ca celulă a societății. Apoi fiecare cuplu era felicitat de Radu Hanga, primarul pe care fiecare dintre ei îl cunosc și îl respectă de o viață și care avea o vorbă bună, de încurajare, pentru fiecare dintre ei.


Un moment inedit dar foarte emoționant a fost cel în care, unul dintre bărbații premiați, pe a cărui sănătate fizică trecerea anilor a lăsat urme destul de vizibile, a ținut să ofere în public, în fața tuturor cuplurilor premiate un minunat buchet de flori consoartei sale, odată cu mulțumirile sale pentru toate sacrificiile făcute în viață. Fiica respectivului cuplu s-a erijat în purtătorul de cuvânt al părinților săi, transmițând un mesaj de felicitare tuturor cuplurilor premiate dar și pentru a mulțumi reprezentanților autorităților locale pentru momentul festiv organizat.


Unul dintre cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie a înmânat primarului municipiului Câmpia Turzii o frumoasă machetă a unei biserici de lemn. Printre cuplurile premiate s-a aflat și cel al unui fost primar al municipiului Câmpia Turzii, Virgil Câmpian. Astfel, s-a înregistrat și o premieră în cadrul acestui gen de evenimente, premierea unui fost primar de către actualul edil șef.

Din punct de vedere oficial și juridic, autoritățile locale au organizat momentul festiv pentru punerea în fapt a Hotărârii Consiliului local al municipiului Câmpia Turzii nr.  96  din   18 octombrie 2012 prin care s-a stabilit că la nivelul municipiului Câmpia Turzii, cuplurile de căsătoriți care împlinesc în anul 2012, cincizeci de ani de la încheierea căsătoriei se recompensează cu suma de 600 lei fiecare.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului, Radu Ioan Hanga, iar plata sumelor se face din bugetul local, capitolul asistență socială - alte acțiuni - persoane vârstnice. HCL 96 mai prevede că ”vor beneficia de prevederile prezentei hotărâri cuplurile care s-au căsătorit în anul 1962, domiciliază în prezent pe raza municipiului Câmpia Turzii, au împlinit efectiv 50 de ani de căsătorie, cel puțin unul dintre soți este în viață în momentul premierii și au depus la Serviciul Public Comunitar de Evidența Informatizată a Persoanelor din cadrul instituției, în copie xerox actele doveditoare (certificat de căsătorie și acte de identitate), până cel mai târziu la data de 31.12.2012.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh