10
Lun, Dec
39 New Articles

Politic
Typography

Referitor la articolul „Deputatul turdean, Cristina Burciu (P.S.D.), contrată pe rețelele de socializare pentru poziția sa”, apărut în ediția online a publicației turdainfo.ro miercuri, 1 noiembrie 2017.

În virtutea bunei informări a cetățenilor municipiului Turda și a județului Cluj, precum și a dreptului la libera exprimare garantat de Constituție, vă rog să publicați următorul

DREPT LA REPLICĂ

       Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, un deputat are dreptul de a adresa întrebări și interpelări Guvernului, miniștrilor, precum și altor conducători ai instituțiilor publice ale statului. În realitate, întrebările și interpelările sunt mijloacele aflate la îndemâna unui parlamentar, în scopul creării unei legături între cetățean și puterea executivă a statului.

Privitor la întrebarea adresată ministrului Mediului pe tema unei eventuale taxări a autovehiculelor poluante, precizez în mod ferm că documentul parlamentar a fost inițiat, așa cum a apărut și în comunicatul de presă, în ideea informării corecte a populației din Turda și județul Cluj! Sub nicio formă nu am spus despre o inițiativă legislativă care să introducă noi taxe pentru deținătorii mașinilor mai vechi! Motivul elaborării întrebării respective a fost cel de a aduce la cunoștința populației intențiile Ministerului Mediului de a rezolva problema poluării din România, un subiect extrem de sensibil, ce vizează viitorul fiecăruia dintre noi, în condițiile în care țara noastră nu are deocamdată date concrete privind nivelul de poluare!

       După cum am mai subliniat la începutul acestei sesiuni parlamentare, sunt la dispoziția tuturor turdenilor și clujenilor care se confruntă cu probleme și diferite neajunsuri, pentru a transmite doleanțele lor instituțiilor abilitate ale statului spre rezolvare! Una dintre aceste probleme care mi-a fost sesizată a fost cea a poluării și a traficului infernal, o stare de fapt bine cunoscută inclusiv în Turda și Cluj! De aici însă până la a fi acuzată că aș dori să pun noi biruri pe spatele oamenilor necăjiți, care își rezolvă treburile cu aceste mașini mai vechi, este cale lungă și un neadevăr intolerabil!

       În ceea ce privește ștergerea postărilor de pe pagina mea de Facebook, fac precizarea că pe tot parcursul zilei de marți am dialogat civilizat cu oamenii care și-au exprimat opiniile, cărora le-am răspuns explicându-le situația. În momentul în care au apărut comentarii injurioase și etichetări nedemne la adresa mea, am considerat că este de bun simț să șterg acele postări, inclusiv acelea în care eu am răspuns!

       Exact după cum am subliniat în articolul dumneavoastră, „Sper ca Guvernul să identifice cea mai potrivită măsură pentru a rezolva aceste probleme, dar, în același timp, cu impact nesemnificativ pentru oameni”, este evident că am intenționat alertarea Executivului de a găsi o soluție de rezolvare a acestei probleme fără ca populația să aibă de suferit!

       În speranța că precizările amintite vor fi în măsură să elucideze eventualele nelămuriri ale cititorilor publicației dumneavoastră, vă mulțumesc!

Cu deosebită considerație,

Deputat PSD Cluj,

Cristina Burciu

1 noiembrie 2017

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh