29
Vi, Sep
18 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 conf-lojigan-1Liberalii din Câmpia Turzii au luat poziție în mod public față de schimbarea din funcție a viceprimarului Dorin Lojigan și alegerea noului viceprimar. Aceștia au organizat o conferință de presă pentru a comenta cele două evenimente legate între ele în mod intrinsec.

Chiar Dorin Lojigan, președinte al PNL Câmpia Turzii a fost cel care a exprimat poziția partidului vizavi de schimbările de la nivelul primăriei.

El susține că a studiat cu foarte mare atenție acțiunile îndreptate în instanța de contencios administrativ de prefectul clujean împotriva hotărârilor Consiliului local Turda prin care viceprimarul Lucian Nemeș a fost schimbat din funcție cu Lucian Varo și respectiv împotriva Consiliului județean Cluj, de schimbare a vicepreședintelui Ioan Oleleu și alegerea lui Mihai Seplecan.

Dorin Lojigan a declarat presei: ”Dacă domnul prefect Gheorghe Ioan Vușcan nu judecă cu două unități de măsură diferite ceea ce s-a întâmplat la Turda, respectiv Cluj, pe de o parte, și ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii, înseamnă că la această oră domnia sa trebuia să atace în contencios administrativ cele două hotărâri de consiliu”, a arătat Dorin Lojigan. Acesta a mai arătat că există mai multe încălcări ale legislației în cele două hotărâri ale Consiliului local Câmpia Turzii printre care faptul că actualul viceprimar Avram Gal avea interes personal patrimonial în a se vota ca viceprimar, în plus a mai votat și Samoilă Gal, rudă de gradul III cu Avram Gal. Lojigan a mai spus că nu putea fi ales noul viceprimar decât după comunicarea hotărârii de schimbare din funcția a sa, moment care a avut loc doar marți, 26 august, în timp ce Avram Gal a fost ales viceprimar în cadrul aceleiași ședințe de Consiliu local, din 21 august 2014.

Dorin Lojigan a uitat însă să spună că și el, la rândul său, s-a votat pentru accederea în funcția de viceprimar din 2012. Fostul viceprimar a declarat că va acționa în instanță Consiliul local din Câmpia Turzii, ”voi câștiga acest proces așa cum am câștigat și altele împotriva administrației locale”, a promis Dorin Lojigan.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh