18
Sam, Mai
10 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 populare-peste-2014-1Vești extrem de bune, pe final de sezon, pentru împătimiții pescuitului la crap din zona Câmpia Turzii. În zona de agrement "La trei lacuri" la ieşire din Câmpia Turzii spre Luna, pe partea stângă, s-a populat cu pește unul dintre cele trei ochiuri de apă. Acțiunea s-a derulat joi, 2 octombrie 2014, începând cu ora 10 când din bazinele speciale pentru transport pește viu au fost cântăriți și apoi eliberați în lacul nr. 3, din cadrul complexului,  2011 kg de crap din specia comună și crap oglindă.

populare-peste-2014-2Acțiunea face parte din politica de atragere a pescarilor la cele trei lacuri aflate în administrarea SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA dusă de noua conducere de acolo. Cele două tone de crap au costat 27 000 RON și au fost transportate în condiții foarte bune, fără să se înregistreze nicio mortalitate, de la o crescătorie specializată din județul Bihor.

Administratorii lacului spun că pescuitul pe lacul repopulat se va deschide pentru publicul larg în data de joi, 9 octombrie, însă până atunci, de luni până miercuri pe lac se va organiza un concurs de pescuit organizat de un club german.

populare-peste-2014-3Cei de la Primăria Câmpia Turzii și Domeniul Public din localitate caută să modifice regulamentul de pescuit la Complexul de agrement "La trei lacuri", pentru a-l face rentabil și atractiv atât pentru pescarii din zonă, cât și pentru societatea administratoare.

Ultima populare cu pește de dinaintea celei de joia trecută a avut loc în urmă cu peste un an, pe data de 4 septembrie 2013, atunci introducându-se în lacurile 1 și doi o tonă de pește.

populare-peste-2014-4Într-un interviu acordat de primarul Radu Ioan Hanga în cursul lunii iulie a acestui an, acesta ne-a dezvăluit planurile administrației sale cu privire la Complexul de agrement ”La trei lacuri”: ”Acum avem în studiu două opţiuni, două măsuri. Una este o repopulare, ar trebui repopulat lacul cu peşte, şi, doi, ar trebui regândit, zic eu, sistemul de taxare și separată taxarea, accesul la pescuit practic, taxa de intrare, de plata pentru peştele prins. Ar trebui ca şi în ipoteza în care nu prinzi peşte să plăteşti o taxă corespunzătoare satisfacţiei pe care o ai pentru a sta în mediul de acolo. Chiar dacă nu prinzi peşte, noi asigurăm paza, iluminat, deci noi avem nişte cheltuieli acolo, alea sunt cheltuielile care trebuie acoperite din taxă iar peştele prins, acela este o marfă pe care ţi-o vindem după ce ai prins-o, dacă ai avut norocul să prinzi 5 kg de peşte plăteşti peştele şi în plus plăteşti taxa de intrare. Dacă nu ai prins nici un peşte, nici o problemă, ai plătit taxa de intrare, nu te-a obligat nimeni, dar pentru că n-ai prins peşte, nu plăteşti. Vreau să reducem nivelul de taxare sperând să crească numărul de pescari şi plecăm de la ideea justă, mai bine să luăm mai puţin de la mulţi decât să luăm mult de la tot mai puţini. Pentru că, dacă scad numărul de pescari atunci scad şi veniturile şi ajungem în situaţia să nu ne putem acoperi cheltuielile”, ne spunea atunci Hanga.

Prima etapă, cea de repopulare a lacului fiind efectuată, ne așteptăm ca și celelalte planuri ale primarului din Câmpia Turzii să fie transpuse în faptă în această perioadă.

populare-peste-2014-5populare-peste-2014-6populare-peste-2014-7

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh