17
Lun, Iun
9 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

str-goldis

Alături de Stadionul ISCT și locuința de serviciu de la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu”, în urma unor negocieri și compensări cu actualii proprietari ai activelor și pasivelor fostului Mechel Câmpia Turzii, primarul Radu Ioan Hanga a reușit să readucă în patrimoniul municipiului terenul din Colonia Vasile Goldiș, acolo unde zeci de familii sărace au locuințe de tip social.

Așa săraci cum sunt, oamenii de acolo și-au manifestat de nenumărate ori dorința de a cumpăra acele spații locative însă acest lucru nu era posibil din cauza faptului că terenul pe care erau edificate imobilele se afla în proprietatea colosului rus.

Acum, odată terenul recuperat de autoritățile locale, acele locuințe ar putea fi cumpărate, în condițiile legii. Ce spune despre acest subiect edilul șef al orașului, Radu Ioan Hanga? ”Au mai fost intenţii de vânzare a acestor locuinţe, însă terenul era proprietatea Mechel, a Industriei Sârmei ăsteia noi, mai apoi şi, ca atare, nu se putea vinde casa împreună cu terenul respectiv. Noi am zis şi, chiar şi când am fost în campania electorală, m-au întrebat oamenii “ – Domnule, dar nu ne vindeţi casele?” le-am spus atunci: ” – Dom’le, noi le vindem, dar le vindem cum putem, adică fără teren … ” “ – Păi, fără teren, vorba aia…”  Am zis că vom încerca să recuperăm terenul şi am şi reuşit”, se mândrește primarul din Câmpia Turzii, și pe bună dreptate. La ora aceasta atât stadionul, cât şi casa de oaspeţi, cât şi terenul de pe Goldiș sunt în patrimoniul Consiliului local, el este proprietarul.

”Mai trebuie o semnătură din partea administratorului judiciar, care nu cred că este o problemă, oricum ele sunt transferate în patrimoniul nostru. vom începe demersurile pentru o parcelare a terenurilor din colonie, pentru ca să atribuim fiecărei locuinţe de acolo cota ei de teren, să o facem cât mai raţional, să fie fiecare mulţumit. După ce vom face acea parcelare, urmează să le înscriem în cartea funciară, acele parcele, să le dăm număr topo şi să scoatem la vânzare acele terenuri împreună cu locuinţele respective”, își prezintă șeful administrației locale planurile în ceea ce privește vânzarea acelor locuințe către actualii chiriași.

Primarul Radu Ioan Hanga apreciază că în circa 3-4 luni toată partea de pregătire, parcelare, înscriere în Cartea Funciară cu taxele aferente ş.a.m.d. va fi finalizată astfel încât să se poată începe procedura oficială de vânzare a acelor locuinţe, conform prevederilor legale, în condiţia cea mai favorabilă legală pentru cei care locuiesc acolo.

”Sperăm că, urmare a punerii în posesie a celor care locuiesc acolo, se va îmbunătăţii sensibil calitatea administrării, pentru că într-un fel discută omul şi îngrijeşte un bun când nu-i aparţine, și în alt fel îl întreţine proprietarul, care are toate drepturile şi nu are nici un fel de restricţie legală. Vrem să rezolvăm problema aceasta pe calea  vânzării locuinţelor”, a conchis primarul Radu Ioan Hanga.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh