29
Vi, Sep
25 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

hanga-parc-mare-2015-1Mai deunăzi am purces, împreună cu edilul șef al municipiului Câmpia Turzii, la un periplu prin oraș, pentru a marca pentru dumneavoastră principalele planuri de viitor ale administrației Hanga. Prima oprire a fost în Parcul Mare unde primarul a fost extreme de mulțumit că i-a găsit pe cei de la Compania de Salubritate Câmpia Turzii lucrând de zor la defrișările programate într-o zonă neglijată în ultima vreme, pe latura dinspre Ștrandul Broscuța.

hanga-parc-mare-2015-2Primarul Radu Ioan Hanga ne-a explicat ce este programat să se întâmple acolo: „Noi anul trecut am amenajat cam 60 % din Parcul Mare al oraşului, am făcut piste pentru biciclete, am făcut bănci, am pus iluminat şi a rămas o suprafaţă de vreo 8 hectare plină de lăstăriş, de vegetaţie crescută necontrolat. Anul acesta, aşa cum vedeţi am început o acţiune de defrişare, acolo vedeţi utilaje și oameni de la Compania de salubritate care elimină resturile vegetale, au tăiat copacii care nu au perspectivă, au lăsat pe cei care pot fi valorificaţi în continuare. Vreau să vă spun că aici în zona aceasta avem în gând să facem un bazin de înot, este prins în program la Companiei Naţionale de Investiţii, pregătim documentaţia acum şi în zona aceasta avem rezervat terenul pentru bazinul de înot”, ne-a declarat în exclusivitate primarul Radu Ioan Hanga.

hanga-parc-mare-2015-3Șeful administrației din Câmpia Turzii ne-a mai dezvăluit planul său de a împărți Parcul Mare în două: partea stângă amenajată anul trecut va fi o zonă de odihnă şi agrement mai degrabă pentru vârstnici şi copii, cu loc de plimbare, o oază de linişte, iar în partea dreaptă va fi mai degrabă o zonă de agrement şi pentru sporturi. „Aici avem de gând să facem vreo două terenuri de tenis, vrem să facem o mini-grădină zoologică în care să avem păuni, ierbivore căprioare, animăluţe care nu produc mirosuri dezagreabile şi vor fi nişte animale care vor face probabil deliciul copiilor (le vor da morcovi, mai vin bunicii cu ei), probabil că vom aduce şi vreo doi ponei de la Cheia, cu ceva trăsură ca să mai plimbe copii prin zonă. Vrem să facem şi o zonă de flori, probabil trandafiri pentru că trandafirii înfloresc tot timpul anului, au perioada de vegetaţie continuă şi în zona mai liniştită o tabără de sculptură. Vrem să aducem nişte pietre mai mari pe care să le oferim artiştilor plastici care să sculpteze ceva care cred ei că îi reprezintă. Dacă mergeţi în Arad, pe malul Mureşului este un parc mare şi frumos şi acolo sunt o mulţime de lucrări care au fost sculptate în cadrul unor tabere de sculptură de către artişti plastici, municipalitatea dându-le materia primă, pietrele, la dispoziţie. În felul acesta vom avea aici un parc de circa 20 de hectare, împărţit în zonă activă pentru tineret, copii, ş.a.m.d. pentru lumea mai agitată şi o zonă pentru lumea vârstnică care caută un loc de reculegere” a conchis Hanga, făcându-și publice planurile pentru Parcul Mare.

hanga-parc-mare-2015-4Edilul șef ne-a mai mărturisit că probabil în aprilie se va scoate de către Primăria Câmpia Turzii la vânzare sau la concesiune circa  1 ha de teren, unde să se ofere teren pentru comercianţi să deschidă terase sau alte obiective de agrement, pentru că, nu-i așa, ”ies oamenii la faţa locului cu copii, mai trebuie să bea un suc, bătrânii mai beau o cafea, mai mănâncă o prăjitură, deci trebuie să facem şi un loc de alimentaţie publică, anume pentru zone de agrement”, gândește primarul cu voce tare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh