29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 intubare-racosaPârâul Racoșa a fost întubat de către Compania de Salubritate Câmpia Turzii, la dispoziția conducerii executive a municipiului, cu scopul final de amenajare a unui părculeț de agrement pentru locuitorii zonei Insula.

Până la intubare zona străbătută de pârul Racoșa, vis a vis de fostul combinat metalurgic, arăta deplorabil, fiind o locație preferată de cetățenii indisciplinați, chiar răuvoitori, unde aceștia aruncau deșeuri, resturi vegetale etc. Directorul SC Compania de Salubritate, Lucian Șandru. ne-a declarat că operațiunea de întubare a fost executată cu succes de către angajații societății, cu utilaje din dotare, locul arătând deja mult mai salubru, gata să fie transformat într-un loc preferat de localnici. Zona albiei pârâului va putea fi de acum întreținută și curățată foarte ușor, depunerile neautorizate de deșeuri fiind imposibile.

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, susține că în bugetul municipalității pentru anul 2014 a fost prevăzută suma de 70 de mii de lei pentru amenajarea și mobilarea zonei rezultate din întubarea pârâului Racoșa. ”Nu cred că ne va costa atât mobilierul cu care dorim să dotăm parcul, însă banii ne vor ajunge și pentru alte amenajări necesare. În perioada imediat următoare vom demara procedura de achiziție a dotărilor parcului, conform ordonanței 34, și mă refer aici la aparate de fitness, aparate de joacă pentru copii, eventual niște bănci”; ne-a dezvăluit viceprimarul Câmpiei Turzii planurile municipalității cu o zonă care era, până nu demult, reclamată de locuitori ca zonă insalubră.

Aleile vor fi pietruite iar restul parcului va fi dotat cu spații verzi, totul pentru încântarea ochilor și plăcerea sufletească dar și fizică a locuitorilor cartierului Insula. Lucrările pentru amenajarea Parcului Insula vor fi demarate imediat ce vremea va fi propice pentru lucrări edilitare de genul celor necesare în acea zonă.

Dorin Lojigan ne-a mai dezvăluit un lucru interesant și anume faptul că alte două societăți comerciale ale căror sedii se află pe marginea albiei pârâului Racoșa au solicitat autorității locale aprobarea unor acțiuni similare de intubare, pe cheltuiala acestora, eventual într-un parteneriat cu Municipiul Câmpia Turzii, de la care să concesioneze suprafețele de teren rezultate, fapt care, consideră viceprimarul Lojigan, ar fi benefic pentru ambele părți.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh