29
Vi, Mar
17 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

conf-campia-septembrie-1Piața Agroalimentară din Câmpia Turzii se apropie de finalizare. Administratorul Public, Petre pop, fost administrator al Piețelor este cel mai în măsură să ne furnizeze informații despre schimbarea pe care acest nou edificiu o va produce în rândul cetățenilor din Câmpia Turzii și nu numai. ”Așa cum știți, una dintre cele mai mari și importante investiții pe care municipalitatea le-a făcut în anul 2013 este hala Agroalimentară, un obiectiv menit să rezolve problemele din zona pieței de lactate, legume și fructe. Proiectul a fost finanțat în proporție de 70 %  de către Consiliul Județean Cluj, restul resurselor financiare fiind alocate de la bugetul municipiului Câmpia Turzii. Clădirea Halei Agroalimentare este finalizată în proporție de 90 %, mai trebuie rezolvată doar mobilarea. Sperăm ca prin 24 septembrie să recepționăm hala de la constructor, pentru a o putea da în folosință cât mai repede. Se amenajează spațiul verde din jurul ei,  lucrează la asfaltarea trotuarelor și a străzilor din zona Pieței Unirii. Se reamenajează întreaga zonă care era deficitară din punct de vedere urbanistic sau al esteticii”, a spus Petre Pop, cel care a vorbit și despre avantajele afilierii Administrației Piețelor din Câmpia Turzii la o asociației de gen înființată în luna martie la Sibiu. Unul dintre dezideratele acestei asociații a administratorilor de piețe din România este armonizarea politicilor din domeniu în așa fel încât produsul românesc să fie protejat și ajutat, pe cât se poate.

conf-campia-septembrie-2Petre Pop a mai dezvăluit că, în planurile primăriei și administrației piețelor stă și realizarea unor semnalizări a produselor de origine locală, românească, în momentul expunerii spre vânzare. Nesemnalizarea în mod corespunzător a acestor produse vor atrage după sine, spune administratorul public, sancționarea cu puncte de penalizare cumulative și chiar amenzi. ”În ultimii ani, la Câmpia Turzii, nu au existat incidente legate de calitatea produselor, iar această stare de fapt va trebui păstrată și în continuare, spre binele locuitorilor acestui oraș”, a mai spus Pop.

Primarul Radu Ioan Hanga a spus că odată cu finalizarea Halei Agroalimentare, întreaga zonă va fi reamenajată, după un proiect de sistematizare generală, iar locuitorii nu vor mai fi deranjați de vânzătorii de legume-fructe, nici măcar miercurea, întrucât tarabele acestora vor fi mutate în spatele halei iar drumul va fi eliberat. ”În plus, vrem să amenajăm și piața mică, pe locul pe care cei de la Compania de Salubritate îl vor elibera, după mutarea lor în zona noii Hale Agroalimentare, lângă parc. Acestor obiective li se va adăuga anul viitor și Depozitul de Legume-fructe, astfel că producătorii agricoli din zonă dar și locuitorii, clienții acestora, vor avea toate motivele să fie mulțumiți de modul de desfășurare a acestui gen de activități”, a mi-a spus primarul Hanga.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh