19
Vi, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, a semnat unul dintre cele mai importante contracte de finanțare pentru dezvoltarea urbană armonioasă a municipiului.

Este vorba despre un contract de finanțare, în valoare totală de 1.814.837,00 lei destinat realizării obiectivului de investiții -Etajare imobil „Grădinița Pinocchio”, str. Retezatului nr.8, Municipiul Câmpia Turzii, jud. Cluj, în vederea înființării unei creșe pentru copii.

Sursa de finanțare a proiectului este Programul Național de Dezvoltare Locală, care a mai adus la Câmpia Turzii aproximativ 3,3 milioane de lei în exercițiul financiar 2017.

De altfel, încă de la preluarea mandatului administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii și-a pus amprenta, în mod profesionist și responsabil, asupra creșterii exponențiale a actului de educație predat în municipiu, creând condiții tot mai bune în școli și grădinițe. Astfel, prin acest gen de investiție se soluționează criza acută a locurilor din creșe.

Necesitatea înființării unei creșe în municipiul Câmpia Turzii a fost reliefată încă din anul 2015, când la nivelul municipiului existau 571 de copii care ar fi putut beneficia de serviciile unei astfel de instituții de învățământ. Vorbim, de multe ori, despre liste de aşteptare pentru copii. Părinții acestora se adreseazaă autorităților locale chiar și cu un an înainte ca cel mic să împlinească doi ani, sperând la șansa eliberării unui loc în creșă.

Astfel, datorită eforturilor susținute depuse de administrația locală a municipiului, părinții nu vor mai fi nevoiți să apeleze la soluții de compromis, destul de scumpe (gen bone), fără personal pregătit și cu tarife, de cele mai multe ori ridicate pentru posibilitățile financiare ale acestora, întrucât înființarea creșei va asigura confortul și siguranța celor mici.

Am afirmat, încă din anul 2017, că intenția administrației locale pe care o reprezint este de a pune accent pe educație și sănătate, iar contractul de finanțare semnat astăzi, reprezintă încă o garanție pentru dezvoltarea preșcolarilor noștri. Vrem să avem copii educați, părinți care să poată munci, știind că micuții lor sunt în siguranță, într-un mediu educativ. Doresc să le mulțumesc partenerilor noștri de la București pentru că au înțeles necesitatea acestui proiect pentru comunitatea din Câmpia Turzii. Totodată, doresc să-i asigur pe cetățeni că toate proiectele edilitare promise vor fi duse la îndeplinire“, declară primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN.

 

Direcția Relații Cu Comunitatea

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh