29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Data de 15 septembrie a fost aleasă pentru a semnifica momentul de cotitură în lupta cu deșeurile.

Zeci de mii de organizații non-guvernamentale din întreaga lume au decis ca această zi să marcheze „Ziua Mondială a Curățeniei”.

Astfel, cu această ocazie, 5% din populația întregii planete va fi mobilizată pentru a curăța zonele verzi de deșeurile aruncate de persoanele iresponsabile și fără spirit civic.

Începută în Estonia, în anul 2008, campania „Let’s do it!” a fost marcată și la noi în țară, iar în ziua de 15 septembrie, organizatorii își propun ca 1.000.000 de români să se alăture campaniei de strângere a deșeurilor.

În acest context, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii se alătură campaniei și invită comunitatea să vină sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 8:30, în Părculețul de lângă Primărie, pentru a participa la evenimentul „Let’s do it, Romania!”.

Angajații Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, alături de echipe de la Compania de Salubritate, Compania de Apă Arieș SA și Domeniul Public Câmpia Turzii, în totalitate aproximativ 200 de voluntari, vor participa la eveniment și, împărțiți în echipe, vor îndepărta deșeurile din mai multe locații din oraș, după cum urmează:

- Parcul Municipal

- Malul stâng al Arieşului, în aval de podul CFR – Cartierul Lut

- Capătul str. Ariesului, pe malul pârâului Racoşa

- Malul pârâului Racoşa de la intersecţia cu DN 15, până la Obor

- Zona limitrofă pasajului pe sub calea ferată de pe DN 15

- Zona limitrofă căii ferate, de la str. V.Goldiş (Policlinica veche) de-a lungul str. Târnavelor;

- Capătul str. Republicii, în vecinătatea căii ferate şi a cimitirului

Programul evenimentului este următorul:

8:30-9:00 – înregistrare, verificare și echipare voluntari

9:00-14:00 – activitate de strâns deșeuri de către voluntari

14:00 – 17:00 – ridicarea sacilor și transportul către bazele de stocare în vederea valorificării corespunzătoare a acestora.

 

Toți voluntarii care vor participa la eveniment vor fi dotați, de către organizatori, cu mânuși și saci de plastic.

Totodată, administrația locală îndeamnă Asociațiile de Proprietari care nu pot participa la curățenia din locațiile propuse, să curețe zonele din preajma propriilor blocuri.

„Vin momente în viața fiecărei comunități când trebuie să dăm dovadă de solidaritate și implicare, pentru binele comun al tuturor. Din acest considerent, vă îndemn, dragi cetățeni ai municipiului nostru, să participați în număr cât mai mare la evenimentul „Let’s do it, Romania!” pentru a pune umărul la curățirea orașului nostru, al țării și al planetei. Faptul că suntem implicați în Ziua Mondială a Curățeniei înseamnă un gest de apreciere față de planeta care ne susține viața și mai ales față de orașul în care am ales să locuim!”, transmite Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh