26
Ma, Sep
14 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Prietenia și bunele relații dintre comunitățile română și maghiară, care locuiesc împreună la Câmpia Turzii, de secole, va fi celebrată în acest sfârșit de săptămână.zilele culturale maghiare
Duminică, 17 octombrie 2021, Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește Zilele Culturale Maghiare – eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii.
Festivalul, va avea loc de la ora 17:00, iar pe scenă vor evolua Ansamblul de dans popular "Tulipán" din Câmpia Turzii, precum și Ansamblul de dans popular "Rűgyek" din Mihai Viteazu.
Evenimentul principal va fi reprezentația „Zâmbetul de pe Câmpie” al Ansamblului folcloric "Maros Művészegyüttes" din Târgu Mureș.
Conceptul este un spectacol de folclor autentic, cu elemente de teatru muzical. Titlul spectacolului reprezintă o reflecție asupra diversității culturale ale Câmpiei Transilvaniei, asupra bogăției muzicale și vitalității dansurilor acesteia.
Scena lirică ce redă colinda românească a celor nouă cerbi ocupă un rol-cheie în cadrul spectacolului. Bartók a folosit această baladă populară românească pentru Cantata Profana, opera sa recunoscută la nivel internațional. Scena e menită nu doar să prezinte povestea flăcăilor transformați în cerbi, ci să și formuleze cel mai important mesaj al lui Bartók, care, de atunci, este sursa vitală, steaua călăuzitoare pentru nenumărate generații de dansatori: „doar din izvor curat”.
Intrarea este liberă! Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și epidemiologice în vigoare.
Vă așteptăm!

Direcția Relații cu Comunitatea
 
 
 
 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh