01
Joi, Iun
16 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua Armatei Române este o sărbătoare a întregii națiuni. De asemenea, este un prilej de omagiere a eroilor Statului Român care peste ani au rămas modele de devotament pentru tinerele generații.

La 25 octombrie 1944, prin victoria de la Carei, armata română a încheiat cu succes misiunea de eliberare a teritoriilor Transilvaniei de Nord de sub ocupație străină. Eliberarea teritoriului naţional, în toamna anului 1944, a fost obţinută prin jertfa miilor de militari români care au luptat pentru întregirea teritoriului național.

Armata este și va rămâne una dintre instituțiile fundamentale ale statului român, apărător al valorilor democratice și garant de securitate națională.

Când spunem „armată” spunem „eroi”, oameni care au dat dovadă de cel mai nobil sentiment – iubirea de patrie – și au demonstrat aceasta prin curajul și sacrificiul manifestat în luptă. Actele de eroism pe care ostașii români le-au arătat pentru apărarea țării dăinuie și astăzi în poveștile veteranilor de război, actori principali ai teatrelor de operații din zonele de conflict. Trăim o perioadă delicată pe plan internațional, care ne determină să privim spre Armata Română, cu toată încrederea că reprezentanții săi vor acționa pentru apărarea teritoriului național.

Una dintre unitățile de elită ale Forțelor Aeriene Române este Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, situată la Câmpia Turzii. Prin investițiile și tehnica de luptă aduse în bază, dar și prin prezența trupelor din statele NATO, municipiul nostru a devenit unul dintre punctele-cheie de apărare ale flancului estic.

Sunt convins că pregătirea tehnică, dotările Bazei 71 și investițiile constante în dezvoltarea capacității de apărare a Forțelor Aeriene, Terestre și Maritime ale României sunt factori determinanți în consolidarea țării noastre drept un furnizor de securitate militară în estul Europei.

Dragi ostași, îmi exprim aprecierea și recunoștința față de dumneavoastră și vă felicit pentru efortul pe care îl depuneți în apărarea Statului român, precum și pentru imaginea bună pe care o dați României, prin dăruire și profesionalism.

La Mulți Ani, tuturor militarilor români!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh