03
Sam, Iun
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Atelierul de sănătate a coloanei vertebrale” este un program de îngrijire a sănătății adaptat pentru copiii claselor I-IV.  Acesta propune învățarea de abilități ce protejează spatele unui organism în creștere.

Atelierul a fost prezentat elevilor din Școala Gimnazială Mihai Viteazu din Câmpia Turzii, cu ocazia marcării Zilei Internaționale a Coloanei Vertebrale, care a fost celebrată în data de 16 octombrie 2022.  Profesioniștii calificați din  cadrul echipei Centrului de Zi ”Carine” care își desfășoară activitatea în cadrul Direcției de Asistență Socială de la nivelul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii au făcut deplasarea în școală, pentru a discuta cu cei mici. Acordul de colaborare întocmit în luna septembrie 2022 între cele două instituții se va materializa în acțiuni de implicare comunitară și participarea în comun la o serie de activități demarate de părți prin intermediul unor proiecte tematice.

Atelierul a fost structurat în două părți. Prima parte a fost una de teorie, în care s-a discutat despre funcțiile spatelui, igiena posturală, exerciții și recomandări. De asemenea, au fost explicate principalele funcții ale coloanei vertebrală, dar și importanța sănătății la nivelul coloanei.

În cea de a doua parte, aplicativă, au fost realizate diferite demonstrații de igienă posturală constănd în adaptarea posturii la activitățile specifice unui școlar și recomandări de adaptare a mediului la caracteristicile personale ale fiecăruia astfel încât să fie prevenite devierile de coloană și durerile de spate.

Elevii prezenți la eveniment au putut viziona un videoclip cu desene animate, din care să înțeleagă mai ușor partea aplicativă. De asemenea, cei mici au învățat cum să poarte un rucsac, ce tip de ghiozdan este cel mai potrivit pentru ei, dar și cum să stea corect pe scaun.

„Atelierul de sănătate al coloanei vertebrale” va continua și în alte școli din Municipiul Câmpia Turzii.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh