26
Mie, Iun
4 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Administrația locală din Câmpia Turzii anunță organizarea unui ceremonial oficial cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită joi 13 iunie.

Deschiderea manifestărilor este programată la ora 12.00 la Troița “Slavă Martirilor
Neamului Românesc” - situată în fața Primăriei Municipiului Câmpia
Turzii.
Ceremonialul are o componentă militară, de obicei apreciată de cetățenii care asistă la astfel de manifestări. 

Așa că nu surprinde pe nimeni că programul conține momente ca Introducerea drapelului de luptă în formație și întâmpinarea Comandant Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” Câmpia
Turzii, în care Fanfara „Promenada” de la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii asigură fundalul sonor cu alămurile la care excelează.

Imnul Național al României va fi interpretat de tenor Silviu Pop iar de la ora 12.15 este programată o Slujbă de pomenire a Eroilor Patriei - Parastas oficiat de un sobor de preoți ortodocși din localitate.
După alocuțiunile oficialităților urmează, la ora 12.30 depunerea oficială de coroane de floripe acordurile “Imnului Eroilor”, fundal sonor asigurat de aceeași Fanfara “Promenada”.
După un Moment de reculegere la ora 12.35 este programat un survol cu aeronave militare
și momentul cel mai aprociat de publicul participant, defilarea unui detașament  de la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”.
Cinci minute mai târziu urmează deplasarea coloanei oficiale spre Cimitirul Eroilor unde aceleași momente solemne vor fi repetate la Obeliscul Comemorativ al Ostașilor Români, acțiuni care apoi vor fi manifestate  și la Monumentul Eroilor Aviatori din apropierea Autostrăzii A3.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh