La Câmpia Turzii, societatea civilă își ia avânt în încercarea de a participa la actul de decizie la nivel local, în ceea ce privește subiectele ce privesc comunitatea.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor Câmpia Turzii era cunoscută, până nu demult doar pentru activitatea din domeniul conținut și în titulatură. Anul trecut însă, lucrurile s-au schimbat, după ce Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (B.C.C.) din cadrul asociației a organizat câteva întâlniri ale B.C.C. cu cetăţenii din cartierul Şarât. Atunci au existat mai multe întâlniri pe care grupul le-a avut cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale reușind chiar unele mici victorii, influenţând decizii ale municipalității.
Aceeași entitate a societății civile din oraș este pregătită acum să demareze un nou proiect, intitulat „Puterea democrației pentru cetățeni”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
Noul proiect va fi deschis printr-o adunare publică programată pe data de 26 ianuarie, ora 11, în sala de ședințe a Consiliului local, de la Palatul Cultural „Ionel Floașiu”.
Coordonatorul de proiect este Nicolae Dărăban, cel care a manageriat și activitățile civice din 2015. Acesta face apel la toți cetățenii dornici să se implice în activitatea B.C.C. să îl contacteze: „Dealtfel numărul celor care vin alături de noi crește zi de zi. Avem organizații prin toate cartierele. Chiar în centru stăm un pic mai slab. Acest nou proiect poate fi descris, pe scurt, ca mobilizarea și conștientizarea cetățenilor pentru participarea activă la viața comunității și la toate deciziile care o privesc. Organizarea comunitară începe de la "firul ierbii", de la primul contact cu cetățeanul pe care încerci să îl trezești din ”amorțeală”. Cetățenii sunt cei care dețin decizia și puterea, liber consimțită, de a acționa atunci când autoritățile nu îi consultă în decizii care îi privesc direct”, ne-a declarat Nicolae Dărăban, care pune la dispoziția concitadinilor interesați să vină alături de el, un număr de telefon și o adresă de email: 0749 272 247, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.