24 septembrie 2016. O zi frumoasă de toamnă, la fel de luminoasă ca inițiativa autorității locale din Câmpia Turzii de a face apel la tot mai multe organizații sau grupuri sociale din localitate în încercarea de a face aproape toate zonele municipiului Câmpia Turzii un pic mai curate.
Mobilizarea a fost data cu o zi înainte, la adunarea despre care am scris aici: http://turdainfo.ro/index.php/campia-turzii-86303/8896-primarul-dorin-lojigan-coaguleaza-societatea-din-campia-turzii-pentru-un-oras-frumos-curat-si-modern.
La ora 09.00, în fața primăriei, erau deja în jur de 250-300 de persoane care au răspuns apelului primarului Dorin Lojigan. Oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale ale municipiului. Cu toții au avut bunăvoința de a-și rupe câteva ore din timpul lor liber pentru a face un gest nobil, pe care îl consider doar o obligație civică, nimic altceva. Chestie de educație.
Diferență mare față de alții care au preferat să stea acasă, nepăsători, iar aici vorbim inclusive de cei care locuiesc în zonele unde voluntarii au făcut curățenie. Prea puțini au pus mâna la treabă, alături de ei. Cei mai mulți dădeau vina pe vecini sau pe… te miri cine. Mentalități de schimbat, dacă se dorește un oraș curat și modern.
Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat fluent, cu o bună organizare la care a contribuit substanțial viceprimarul municipiului, Róbert Szabó.
Derulată sub sloganul „Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor! Fii partenerul nostru!”, ea a cuprins, treptat, zonele: Parcul Municipal, malul stâng al Arieşului, în aval de podul CFR – cartier Lut, capătul str. Arieşului, pe malul pârâului Racoşa, malul pârâului Racoşa de la intersecţia DN15 până la Obor, zona limitrofă căii ferate, de la intersecţia str. V. Goldiş cu str N. Titulescu, până la trecerea la nivel cu calea ferată de pe str. Dr. I. Raţiu şi intersecţia str. A. Vlaicu cu str. Republicii, în vecinătatea căii ferate şi a cimitirului.
Acţiunea face parte şi din programul anual “Let`s Do It, România!”- cea mai mare mişcare socială cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate, viziunea lor fiind o ţară cu zero deşeuri. Primăria municipiului Câmpia Turzii este partener în cadrul programului naţional, fiind implicat în activităţile de ecologizare încă din anul 2012.
Bravo tuturor participanților! Poate data viitoare vor fi mai mulți. Doar așa lucrurile se vor mișca în bine la nivel local și până sus, la nivel național, prin aceste acțiuni aparent mărunte, dar de o mare însemnătate în ansamblul activităților de ecologizare.
Ai aici o galerie foto de la acțiune: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/8894-ecologizare-la-campia-turzii-fii-responsabil-fii-partenerul-meu
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.