17
Lun, Iun
6 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

R.E.A.D.C. Turda și TASSO e.V. Germania anunţă startul unei noi campanii gratuite de microcipare, identificare, înregistrare, vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân în baza protocolului încheiat cu Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii la data de 01.11.2013, Asociația R.E.A.D.C. a obținut, în cei trei ani de desfășurare a proiectului menționat mai sus, rezultate deosebite, prin următoarele activități:
1. Am identificat și monitorizat gratuit câinii cu stăpân, toate costurile fiind suportate de R.E.A.D.C. Turda și Tasso e.V. Germania;
2. Deținem evidența la zi a câinilor cu stăpân și a celor adoptați, înstrăinați sau decedați, de pe raza municipiului;
3. Am recuperat animale pierdute la doar câteva ore de la dispariția lor, prin intermediul centralei telefonice R.E.A.D.C., al cărei număr este înscris pe placheta atașată la zgarda animalului;
4. Prin donația noastră, am sprijinit proprietarii de câini din municipiu care altfel erau pasibili de amenda aplicabilă din ianuarie 2015, în valoare de 5.000 lei, conform Legii 258/2013. Totodată, prin aceste activități facem posibilă și vaccinarea antirabică a animalelor;
5. Am susținut proiecte de educare a elevilor din ciclul primar în ceea ce privește îngrijirea și deținerea unui animal de companie, având ca suport broșura ”Abecedarul Educativ”, realizată și distribuită gratuit de către asociația noastră.
Reprezentanții noștri au oferit sfaturi și informații esențiale despre responsabilitatea ce-i revine unui proprietar de animale, dar și despre prevenirea rabiei.
Asociaţia noastră a reuşit să facă din Municipiul Câmpia Turzii primul oraş din România cu întreaga populaţie canină înregistrată, microcipată şi vaccinată antirabic. În urma condiționării vaccinării antirabice de înregistrarea și microciparea (cu plată) a animalelor, mulți proprietari de câini nu și-au permis să achite costurile ridicate ale acestor operațiuni, iar astfel nu au beneficiat de vaccinul antirabic.
Considerăm că avem obligația de a veni în sprijinul cetățenilor, dovada fiind această campanie de înregistrare și microcipare a câinilor cu stăpân și începerea demersurilor pentru anularea mai multor articole din Ordinul 1/2014, care reglementează normele privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân. Dreptul animalelor fără dreptul proprietarilor de animale este un act de cinism!


Lista cu locațiile unde se va desfășura înregistrarea și vaccinarea antirabică:

 

Data                     Locația                                          Orar
13.12.2016    Târgul de Animale                            08.30-15.00
15.12.2016    Cartierul Șarât                                08.30-15.00
16.12.2016    Cartierul Șarât                                 08.30-15.00
19.12.2016    Disp. sanitar vet. Campia Turzii       08.30-15.00
20.12.2016    Cartierul Sâncrai Str. Ciocarliei         08.30-15.00

                             (vizavi Mobil 1)
28.12.2016    Cartierul Insulă                                08.30-15.00
29.12.2016    Cartierul Lut                                    08.30-15.00


Menționăm că persoanele care nu pot fi prezente la locațiile menționate mai sus pot apela centrala telefonică permanentă R.E.A.D.C. pentru a stabili o programare la cabinetul veterinar situat la adresa: Str. Parcului, Nr. 17, Câmpia Turzii, dr. Mărginean Călin.
Vă dorim ”Sărbători fericite!” și ”Un An Nou fericit!”
Centrală telefonică: +40364.887.660
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
website: www.readc.ro

--

Cu stimă,
Julia Iozsa
Manager R.E.A.D.C

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh