22
Vi, Noi
4 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

paunescu-1Seară magică pentru iubitorii poeziei lui Adrian Păunescu, joi, 20 februarie, de la ora 18, în sala mare a primăriei turdene. Părea că însuși Bardul de la Bârca a ținut să fie prezent, invocat fiind de câteva zeci de iubitori ai creației sale, când lumina s-a stins brusc, atmosfera devenind și mai caldă, mai intimă.

O nouă reușită culturală pe care o trecem în dreptul activului și inimosului preot ortodox Sebastian Zăhan, omul care este, probabil, angrenat în cele mai multe activități culturale din Turda. Cenaclul Asociației "Turda-Tin", sub conducerea preotului Sebastian Zăhan, a adus un omagiu poetului Adrian Păunescu printr-un eveniment cultural care a cuprins poezie și muzică folk, dar și multă pasiune și mult, mult suflet.

paunescu-2Atmosfera artistică din sală a recreat, peste ani, la scară mult mai mică, Cenaclul ”Flacăra”, înființat de Păunescu în anii ‘70, a cărui amintire, unii dintre noi, o mai purtăm și acum în inimă. ”Cei născuți mai de demult”, cum spunea părintele Zăhan, cel care a cântat și recitat împreună cu tinerii pe care îi instruiește în ale muzicii și nu numai, efortul lor fiind răsplătit cu binemeritate ropote de aplauze.

Poeziile lui Păunescu, ale căror versuri curgeau pe proiectorul fin sală, au fost cântate, multe dintre ele, și cu ajutorul membrilor Corului ”Armonia”, răspândiți prin toată sala, printre invitați, formație corală condusă de, ați ghicit, același părinte Sebastian Zăhan.

Unele dintre poeziile păunesciene au fost recitate, cu multă dăruire și talent, de elevi de la Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Rațiu" și Colegiul Național "Mihai Viteazul".
Manifestarea s-a dovedit, așa cum era de așteptat, o nouă reușită culturală, într-un oraș în care nu se întâmplă chiar atât de multe evenimente culturale încâpaunescu-3t să ne dovedim mulțumiți. Vorba unei doamne din sală care s-a adresat preotului Zăhan: ” – Părinte , de mult așteptam un astfel de omagiu adus poetului Adrian Păunescu.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh