26
Vi, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

afis-om-cu-chitaraTrupa de actori a Teatrului Municipal Turda a repurtat un succes de public dar şi de critică în urma participării la Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila, ediţia a VIII-a, care s-a desfăşurat în perioada 2 - 6 octombrie 2013 în frumosul oraş de pe malul Dunării. Nu numai spectatorii care au aplaudat frenetic reprezentaţia actorilor de la Teatrul Municipal Turda, alături de mult mai titratul Marius Bodochi, într-un rol principal de zile mari, ci şi specialiştii, presa şi criticii. Şi au avut ce admira, pentru că Teatrul Municipal Turda s-a prezentat cu spectacolul “Omul cu chitara”, de Jon Fosse (Regia artistică: Mihai Măniuţiu;  Distribuţia: Marius Bodochi, Răzvan Corneci, Flavia Giurgiu; Scenografia: Adrian Damian; Muzica: Şerban Ursachi; Coregrafia: Vava Ştefănescu; light-design: Lucian Moga; Traducerea: Daria Ioan), un spectacol care beneficiază şi de un décor deosebit, foarte apreciat de toţi cei care au văzut reprezentaţia de la Brăila sau avanpremiera de la Turda, de pe 30 octombrie.

Managerul Teatrului municipal Turda, Narcisa Pintea, ne-a relatat că la Festivalul de teatru de la Brăila s-a realizat o selecţie a celor mai bune spectacole, ale unor mari regizori. Ca şi celelalte trupe prezente la Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila („Potrivit organizatorilor, la această sărbătoare a Teatrului brăilean şi a celui naţional, un eveniment anual unic, deosebit, vor participa companii teatrale de excepţie: Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Masca, Teatrul Act, Teatrul Andrei Mureşanu Sfântu Gheorghe, Teatrul Municipal Turda, Teatrul Fani Tardini, UNATC Bucureşti şi bineînţeles, Teatrul Maria Filotti”, relatează Hotnews), trupa de teatru de la Turda a fost recompensată cu trofeul festivalului.

Iată relatarea apărut în publicaţia brăileană “Obiectiv”, referitoare la reprezentaţia cu spectacolul Teatrului Municipal Turda: ”Ultima reprezentaţie a celei de-a doua zi a fost one-man show-ul lui Marius Bodochi, "Omul cu chitara" de Jon Fosse, în regia lui Mihai Mănuţiu, piesa fiind prezentată în premieră naţională. Un spectacol tulburător despre ratare, despre greutatea şi importanţa alegerilor din viaţa unui om. Interpretarea magistrală a lui Bodochi a emoţionat publicul, care l-a aplaudat în final minute în şir. Jocul său a fost susţinut de doi actori tineri de la Teatrul din Turda, Răzvan Corneci şi Flavia Giurgiu. Interesant la această montare a fost şi decorul sofisticat, complex, realizat de Adrian Damian, o staţie de metrou dintr-o ţară nordică, cu toate detaliile: şina de tren, pietrele, peronul, scaunele, totul reprodus în cele mai mici detalii, dar şi soluţia regizorală aleasă pentru a sublinia dedublarea persoanei, dorinţa ei de a fi făcut alte alegeri şi a fi ajuns în altă parte, coregrafia fiind realizată de Vava Ştefănescu. Muzica spectacolului îi aparţine lui Şerban Ursachi”, a iterat publicaţia Obiectiv Brăila.

Publicul turdean poate viziona spectacolul “Omul cu chitara”, regizat de Mihai Măniuţiu, cu Marius Bodochi în rolul principal, secondat de actorii turdeni Răzvan Corneci şi Flavia Giurgiu la premiera naţională din cadrul festivalului de teatru şi arte performative “Teatru pe drumul sării”, programată să aibă loc în data de 16 octombrie orele 19.30, un eveniment pentru care nu se mai găsesc bilete, însă cei ţin cu tot dinadinsul să-l vadă pot achiziţiona bilete pentru spectacolul din data de şi 28 octombrie 2013, de la orele 19.00..

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh