20
Dum, Iun
43 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageÎn luna aprilie, Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” vă invită la o nouă expoziţie de artă plastică, de această dată  cu temă religioasă.

Lucrările aparţin artistului plastic Tudorel Pruteanu, născut în 1 aprilie 1958 la Bacău. Este absolvent al Şcolii de Artă Bacău,  în anul 1975, secţia pictură, clasa prof. Ioan Burdujoc, şcoală care i-a oferit pregătirea de pictor/instructor.

Thumbnail imageDomnul Tudorel Pruteanu şi-a expus lucrările în numeroase localităţi din ţară: Bacău, Galaţi, Piatra Neamţ, Iaşi, Alba Iulia, Satu Mare, Petroşani, Turda, iar multe din acestea se află în colecţii particulare  din ţări de pe toate continentele.

Printre realizările domnului Pruteanu se află şase iconostase din care două în Turda, la Biserica Grecă-Catolică şi la Parohia Turda II-Biserica din Str. Sirenei. A efectuat, de asemenea, lucrări de restaurare şi conservare pentru mobilier, obiecte de artă şi edificii de patrimoniu.

Lucrările expuse la bibliotecă reprezintă  Intrarea Domnului în Ierusalim, Răstignirea,  Învierea, Procesiunea religioasă a Sf. Maria, Disputa religiilor, Sfântul Arhanghel Mihail, Sfântul Arhanghel Gavril,  Sfânta Maria, Sfânta Mahramă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh