26
Vi, Apr
2 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imagePrimăria Municipiului Turda în colaborare cu Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Cluj  vă invită la un eveniment cultural deosebit, miercuri 6 martie, ora 15.00, în Sala Mare a Primăriei.

Prof. Vasile Adamescu îşi lansează cartea ”Înfruntând viaţa”, un volum autobiografic în care împărtăşeşte din experienţa sa ca persoană cu surdo cecitate. Deşi a rămas fără


auz, vedere şi vorbire, la numai doi ani, Vasile Adamescu depăşeşte orice greutate, prin voinţă, inteligenţă, sete de cunoaştere, reuşind să înveţe să vorbească, să scrie şi să citească.

Autorul trece prin filtrul memoriei amintirile esenţiale din satul natal, din viaţa familiei, dar mai ales din anii de şcoală, până la absolvirea Şcolii pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Prin intermediul memoriei episodice, autorul reuşeşte să redea crâmpeie de viaţă autentică, pregătind cititorul pentru o incursiune în lumea persoanelor cu dublă deficienţă senzorială, fiind în acelaşi timp o lecţie de viaţă  pentru dezvoltarea personală.

Prof. Vasile Adamescu  este absolvent al Facultăţii  de Psihopedagogie specială, Şcoala Populară de Arte Plastice, profesor, artist plastic, iar acum, scriitor al propriului destin.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh