05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCea de a doua premieră a acestei stagiuni, spectacolul Năpasta de I.L. Caragiale, va avea loc în data de de 2 februarie 2013, orele 19.00. Distribuţia este alcătuită din actorii : Petre Băcioiu, Maria Salcă, Romul Moruţan, Vali  Popescu, Diana Roşca, Irina Melnic, Renata Fabian, Camelia Varga, Mihaela Acatrinei, Ilinca Mateescu iar scenografia este realizată de către Vioara Bara.

Regizorul  Horaţiu Apan despre spectacolul Năpasta : “Deși I. L. Caragiale este etichetat ”marele nostru comediograf”, mă interesează, acum și aici, tragismul pe care ironia, sarcasmul și grotescul din opera sa tind să-l țintuiască într-un plan doi.

Omenește, ”Năpasta” este profund tragică. Or, dacă iubirea deformată și nestăpânită naște crima, cred că durerea pierderii vieții și a speranței nu poate decât să atingă adâncimi mitice. Este motivul pentru care în spectacolul nostru apar Bocitoarele, recitând, incantând mărgăritare din neasemuita noastră salbă de sensibilitate, frumusețe și înțelepciune.

Acum și aici, paradoxal, respirăm o atmosferă care nu mai este nici românească, nici grecească, nici japoneză, dar este profund umană. “

Cât de fericiți am fi dacă publicul turdean, venind la spectacolul nostru, ne-ar însoți în călătoria noastră spirituală. Noi suntem în Teatru și, fiind gazde bune, așteptăm.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh