05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAșa cum anunțam încă de la sfârșitul anului trecut, pictorul turdean Cornel Vana a expus la Galeria Irecson din capital, alături de alți trei artiști. Și lucrările sale s-au bucurat de succes, o spun nu numai interesul arătat de cei care au călcat pragul expoziției ci și reprezentanții organelor media din capital care au relatat despre eveniment.

Cei alături de care a expus cunoscutul artist plastic turdean sunt Călin-Raul Anton, Rareș Kerekes și sculptorul Vasile Soponariu. Pictorul turdean a expus nu mai puțin de 24 de lucrări, compoziție pe pânză, toate în ulei, printre care și două reprezentând locuri din Turda: ”Casele gemene” și ”Peisajul medieval”. Într-un interviu realizat de o televiziune din București, Cornel Vana spune că s-a prezentat în expoziția din capitală cu ”lucrări specifice Ardealului dar și Turzii, dar nu numai”.

Un alt expozant, Rareș Kerekeș, s-a arătat convins, la vernisajul expoziției comune a celor patru artiști că ”am reușit să transformăm această frumoasă sală într-o armonie cromatică pentru toate gusturile și mă bucur că este foarte multă lume”.

Și Călin Raul Anton a declarat că are emoții plăcute și că, prin expoziția de la Sala Irecson, a mers mai departe, a mai încheiat o etapă din creația sa în timp ce sculptorul Vasile Soponariu și-a manifestat speranța că expozanții au început cu dreptul acest an prin manifestarea de la București din debutul lui 2013 și vor avea noroc tot anul.

Despre lucrările expuse pe simezele bucureștene și realizatorii lor au vorbit dr. Radu Georghe Serafim și dr. Marius Tița.

La întoarcerea din capitală Cornel Vana ne-a mărturisit că expoziția de la Sala Irecson fiind foarte bine primită de iubitorii de artă din capitală, i s-a propus să organizeze o expoziție cu lucrările pictorului turdean  pe simezele expoziției de la Cazinoul din Sinaia. Celor peste 20 de lucrări de la expoziția bucureșteană, Cornel Vana va adăuga alte 10, de dimensiuni mai mari, de această dată, de 120x100 cm, pentru evenimentul de la Sinaia. De fapt, de la Sala Irecson lucrările celor care au realizat expoziția intitulată ”Itinerarii plastice”, vor fi transportate la Cazinoul din Sinaia unde fiecare dintre artiști se va ocupa de expunerea lor.

Un alt ”câștig” pentru Vana este faptul că, la București, a fost contactat de trei case de licitații din capitală și, culmea, de una din Cluj Napoca, interesate de comercializarea lucrărilor pictorului turdean.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh