Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, își așteaptă micii spectatori, alături de părinți, mătuși și bunici, cu o mulțime de spectacole pline de magie, inspirate de povești mai vechi sau mai noi, în stagiunea 2017-2018.
Instituția teatrală inaugurează în acest an un nou festival, Festivalul Stradal WonderPuck, organizat alături de Consiliul Județean Cluj, susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și realizat în parteneriat cu Asociația ESUA și Fundația Lions. Este un eveniment open-air conceput pentru întreaga familie, reunind teatrul, muzica, dansul, arta vizuală și artizanală. Astfel, începând de vineri, 15 septembrie 2017, și până duminică, 17 septembrie 2017, vor avea loc în Piața Unirii spectacole, concerte, activități interactive, ba chiar și o tombolă.
De asemenea, între 16 si 20 octombrie 2017 va avea loc cea de-a 16 ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”. Ca de fiecare dată, artiști din toată țara, dar și din Italia, Ungaria și Marea Britanie vor susține spectacole inedite pe mai multe scene din Cluj-Napoca. Printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, Compania di Filippo, Teatrul Vojtina din Debrecen sau Teatrul „Guguță” din Chișinău. Cei mici pot regăsi pe afișul festivalului titluri îndrăgite ca „Harap Alb”, „Mica sirenă”, „Peter Pan” sau „Alice în țara minunilor”. Vor intra în competiția pentru trofeul ediției un număr de 14 spectacole.
Secția română a Teatrului „Puck” va prezenta pe scena instituției spectacole precum: „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă (în scenariul și regia Doinei Dejica), „Croitorașul cel Isteț”, după Frații Grimm (în regia Emiliei Nechita), „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă (în regia lui Traian Savinescu), „Aleodor Împărat”, după Petre Ispirescu (în regia lui Decebal Marin) și multe altele.
Artiștii de la secția maghiară vor prezenta în 30 septembrie 2017 premiera spectacolului „Sziklahitű Szent László”/„Ladislau, regele cel strașnic în credință”, în regia lui Szentirmai László. Între spectacolele acestora din stagiunea care tocmai începe se mai numără și „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio”, după Carlo Colodi, (în scenariul și regia lui Călin Mocanu) sau „Sărmanul Johnny şi Arnika”, după povestea lui Ervin Lázár (regia Varga Ibolya).
Nu vor lipsi nici participările la festivaluri naționale și internaționale de prestigiu. Spre exemplu, spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, va lua parte în 26 septembrie la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica (Serbia). De asemenea, spectacolul „Pinocchio” va avea reprezentații în 9 octombrie la Alba Iulia, în 13 octombrie la București și în 27 octombrie la Timișoara.
Reamintim faptul că, Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950, palmaresul instituției cuprinzând 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.
Consiliul Judeţean Cluj
Serviciul Relaţii Publice
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.