17
Dum, Feb
36 New Articles

Cultură
Typography

Atmosfera de toamnă târzie din 4 ianuarie 2018 mă împiedica să intru în starea sufletească necesară vizitării unui „Salon de iarnă”, cum era intitulată expoziția celor de la Societatea Culturală Filarmonia Turda, al cărei vernisaj era programat la ora 17.30.

Cu toate astea, înăuntru ningea din greu. Picturile expuse erau grele de zăpadă afânată, iar aerul proaspăt și răcoros din peisaje mi-a mai răcorit puțin sufletul care tânjea după un strat cât mai gros de nea. Albul infinit nu a poposit, până acum, în această iarnă la Turda decât fix la Galeria de Artă a municipiului Turda unde munca și inspirația expozanților au iluminat mințile participanților și au atins sensibilitatea amintirilor dar și a planurilor de viitor din subconștientul fiecărui privitor. Motiv pentru care se cuvine să-i numim aici: Flaviu Bugnariu, Ioan Crișan, Manole Ciui, Maria Cristea, Kis Anca, Nagy Alida, Gavril Nechifor, Maria Larisa Oniș, Petru Purcariu, Oleg Rusnac, Felicia Răcean, Dorin Stanciu, Vasile Tașcă, Cornelia Vidrașcu. Pe simeze găsiți și mai multe fotografii realizate de Ovidiu Cosac.

Expoziția va rămâne deschisă până la finalul lunii ianuarie, intrarea fiind liberă. Locația se află situată pe str. Libertății nr. 2-4.

 

Imaginea este un detaliu din peisajul pictorului Ioan Crișan.

Vezi aici o galerie foto cu lucrăirle și aspecte de la vernisajul expoziției: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/12691-aspecte-foto-de-la-salonul-de-iarna-al-societatii-culturale-filarmonia-turda

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh