21
Lun, Ian
43 New Articles

Cultură
Typography

Turda, oraș înfometat de cultură și mare amator de poezie, a început sărbătorirea zilei de naștere a geniului care ne-a dus spre universalitate în literatură încă de duminică după-amiaz, când oamenii obișnuiți să se înfrupte din evenimentele de suflet, marca Sebastian Zăhan, au umplut sala Mare a Primăriei din Turda. Și nu au greșit, pentru că au avut ocazia să savureze minunatele poezii eminesciene puse pe note și interpretate de tinerii din Asociația Turda Tin, pe care inimosul preot ortodox o păstorește de un deceniu încoace, ei fiind susținuți de acordurile viorii din mâna talentatului virtuoz Ștefan Ioanovici și de armonia sunetelor de clape strunite cu măiestrie de Elena Lungu. Aceștia din urmă, colaboratori mai vechi ai turdenilor, la rândul lor profesori care pregătesc generațiile viitoare pentru drumul hărăzit doar unora, al talentului muzical și stăpânirii instrumentelor în care s-au specializat.

Dacă prof. univ. dr. Călin Felezeu a vorbit destul de „pe scurt” despre locul marelui poet în panteonul limbii române, directorul Casei de Cultură Turda, Ana Sevan, s-a lansat într-o doctă prelegere despre creațiile eminesciene.

Spectacolul a continuat, întreaga sală cântând alături de tinerii de pe scenă, versurile poetului nostru național iar finalul a aparținut Corului „Armonia”, a cărei evoluție muzicală a fost aplaudată de toți cei prezenți.

Un spectacol de suflet, cum spuneam despre majoritatea evenimentelor culturale organizate de preotul Sebastian Zăhan, cu evoluții demne de scene mai mari. Felicitări celor care au pus atâta dragoste în omagierea lui Mihai Eminescu, prin versurile și creația sa.

 

Aveți aici o galerie foto de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/12739-cenaclul-sa-dam-viata-anilor-omagiu-lui-mihai-eminescu

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh