19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În 6 iunie 2019, se împlinesc 102 ani de la nașterea lui Ion Rațiu. Aș vrea să reamintesc profilul unui Om. A unui Mare Român. Poate îl vor lua ca exemplu unii din cei care, vremelnic, ne conduc.ion ratiu
Ion Rațiu  aparține unei familii care a dat diplomați, oameni politici de seamă (nu politicieni), prelați și cărturari.
S-a născut la Turda, la 6 iunie 1917, și a studiat la universitățile din Cluj, Munchen și Cambridge, dobândind două licențe, în drept și științe economice, precum și un doctorat în științe politice.
Din 1965 până în 1985 a fost președintele Asociației Culturale a Românilor din Anglia, ACARDA, și membru fondator al Amnesty International. Membru fondator al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi, Geneva 1984, al cărei președinte devine de la înființare. Deși constrâns să trăiască în exil, a rămas toată viața cetățean român, nerenunțând niciodată la cetățenie si nesolicitând niciodată altă cetățenie. A avut totdeauna domiciliul legal în România, țara natală fiind principala preocupare a întregii sale activități. Un om de o mare probitate morală, care a dus faima Turzii și a României mai bine decât mulți ambasadori sau alte oficialități. În ceas de amintire, să-i cinstim amintirea și să-i urmăm exemplul de Mare Român.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh