08
Sam, Aug
54 New Articles

Cultură
Typography

Dragi iubitori ai muzicii lui Mozart,festival mozart

 

Ajuns deja la cea de a 29-a ediție, Festivalul Internațional Mozart are loc și în acest an în luna noiembrie, în perioada  15 – 22.11.2019.  În mod tradițional, organizarea Festivalului revine Societății Române Mozart în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

 Ediția din acest an marchează câteva evenimente inedite. Pentru prima dată, Concursul de Interpretare va fi internațional și va fi dedicat pianului. Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri și cursuri de măiestrie, conferință Leopold Mozart 300, precum și proiecția specială a filmului Amadeus în regia lui Miloš Forman.

Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor ne-au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele Festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup. Vom asculta din nou Corul și Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania” în concertul vocal simfonic de închidere.

Concursul de interpretare a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De această dată concursul, dedicat pianului, este internațional. Juriul va fi format din importante personalități ale vieții muzicale, din țară și din străinătate.

Vă mulțumim că sunteți  întotdeauna alături de noi și sperăm că veți trăi și în acest an bucuria unor revelaţii muzicale.

 

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

 

Audiţie plăcută!

Vă așteptăm cu drag!

                                                   

 

Silvia Sbîrciu

preşedintele SRM

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh