20
Sam, Apr
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a lansat de curând proiectul „AudioPuck, poveștile copilăriei”, care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării. Astăzi au fost postate încă două povești din această serie.teatru puck

Cei mici și cei mari pot asculta gratuit de astăzi pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă două basme.

Unul dintre acestea e ”Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, în lectura actriței Adina Ungur. Înregistrarea poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/…/2…/04/2_jack-si-vrejul-de-fasole.mp3

Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.

De asemenea, tot marți, 5 mai, a fost postată în format audio povestea „Doja, a cigány tündér”/„Doia, prințesa țiganilor”, în interpretarea lui György László. Ilustrația muzicală este realizată de Cebrát Szilárd.

Înregistrarea poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/2.-Doja-a-cig%C3%A1nyt%C3%BAnd%C3%A9r-cig%C3%A1ny-m.-felolvas-Gy%C3%B6rgy-L%C3%A1szl%C3%B3.wav

Proiectul „AudioPuck - Poveștile copilăriei” (în română)/ „AudioPuck - Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară) își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică.

AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua în aceleași condiții și în anul școlar 2020 – 2021.

 

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh