22
Vi, Noi
5 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
10 decembrie 2020
conferinta online
Online - Zoom

17:30

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu  Uniunea Soroptimist International din România, vă adresează invitația de a participa la dezbaterea  Democrația se învață, se trăiește și se consolidează în fiecare zi, eveniment special conceput și dedicat tuturor dascălilor din România și membrilor societății civile.
 
Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea este gratuită.
Organizarea conferinței la data de 10 decembrie are multiple rațiuni.
 
În primul rând, este Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
 
Urmand calea deschisa de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia Europeana a Drepturilor Omului a fost deschisa spre semnare la 4 noiembrie 1950. In decursul ultimilor 70 de ani, Conventia si-a extins sfera de actiune pe intreg continentul, protejand astazi drepturile si libertatile fundamentale a peste 830 milioane de oameni din cele 47 state membre. Gratie Conventiei, supravegheata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Europa beneficiaza de cel mai puternic sistem international de protectie a drepturilor omului din lume. Aderarea Uniunii Europene la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, relansata in 2019, reprezenta un pas binevenit in acest sens, deschizand un nou capitol in istoria indelungata si remarcabila a Conventiei.
 
Educaţia pentru drepturile omului şi educaţia pentru cetăţenie democratică sunt strâns inter-corelate şi se sprijină reciproc. Acestea diferă mai degrabă din punct de vedere al focus-ului şi al ariei de cuprindere, decât din punct de vedere al scopurilor şi practicilor.
Educaţia pentru cetăţenie democratică se concentrează în primul rând asupra drepturilor, responsabilităţilor şi participării active, în relaţie cu dimensiunea civică, poli­tică, socială, economică, juridică şi culturală a societăţii, în timp ce educaţia pentru drepturile omului are în vedere spectrul mai larg al drepturilor şi libertăţilor fundamen­tale în fiecare aspect al vieţii oamenilor.
În domeniul educaţiei pentru cetăţenie democratică şi al educaţiei pentru drepturile omului, învăţarea este un proces pe tot parcursul vieţii.
 
Organizaţiile non-guvernamentale au o contribuţie importantă în educaţia pentru cetăţenie democratică şi pentru drepturile omului, în spe­cial prin educaţia nonformală. În acest context, în cadrul proiectului SI-STEM, am planificat un eveniment dedicat educației pentru drepturile omunului și educației pentru cetățenie democratică.
 
Invitata conferinței este specialista de reputație internațională, campioană a feminismului și a drepturilor omului, Mihaela Miroiu.
 
Evenimentul ilustrează, însă , și ce înseamnă privarea de drepturi și libertăți făcând recurse la o atrocitate istorică , care este analizată de  Irina Margareta Nistor, vocea inconfundabilă a României.
Este vorba despre documentarul ”Decrețeii”, în regia lui Florin Iepan care poate fi vionat accesând
https://www.youtube.com/watch?v=ZgZJ-IV8Et0&has_verified=1
 
Uniunea Soroptimist Internațional din România o are ca invitată pe președinta Federației Europene a Soroptimist International.

Agenda:

Răzvan Orășanu, Asociația ”Ține de Noi”, Președinte

Madlen Șerban, coordonatoare advocacy și a proiectului SI-STEM al Uniunii din România a Soroptimist International

Anna Wszelaczyńska, Președintă 2019 – 2021, Federația Europeană a Soroptimist International

Elena Savu, membră a bordului Federației Europene a Soroptimist International

Felicia Savu, Președintă 2020-2022,  Uniunea din România a Soroptimist International​

Irina Margareta Nistor, cea mai cunoscută voce a României ​

Mihaela Miroiu, profesoară universitară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), conducătoare de doctorat în Științe Politice , specialistă cu recunoaștere internațională și campioană a feminismului și a drepturilor omului​
 
Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea este gratuită.
 
PENTRU ÎNSCRIERI, ACCESAȚI LINK-UL: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdivZiRFhQJl8-jAPp-TWmahVvrxSFQZga64yWAL3MPTMj8jQ/viewform
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh