25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Aduceți-ne poze de familie cu înaintașii biblioteca turdaDvs sau poze de familie cu zona Turzii, dezvoltăm împreună Proiectul MEMORIA LOCULUI pentru a pune în valoare zona fostului județ Turda-Arieș:
Cine nu s-a întrebat măcar o dată despre istoria și evoluția cartierului lui, despre clădirile și monumentele care ne înconjoară? Cine nu s-a întrebat despre modul în care au trăit strămoșii noștri și obiceiurile lor în orașul pe care îl cunoaștem astăzi? Pentru a răspunde la aceste întrebări foarte legitime atunci când iubești locul în care trăiești, citești cărți de istorie. Sunt însă lucruri întipărite în memorii individuale care nu apar în nicio carte de istorie încă. Prin Proiectul MEMORIA LOCULUI Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” dorește să descopere elemente și documente noi legate de trecutul zonei Turzii pentru a înțelege mai bine mediul și cursul vieții strămoșilor noștri și pentru a transmite toate acestea generațiilor viitoare. Într-o lume care merge repede, dacă nu prea repede, este important să privim înapoi din când în când. Datorită acestui frumos proiect, vrem să facem posibilă cunoașterea originii numelui unei străzi, anul construcției unei clădiri sau a arhitectului acesteia, dar, mai presus de toate, istoria ei și evenimentele semnificative care au avut loc cândva acolo. Acest proiect este colaborativ, deschis tuturor și împreună îl putem îmbogăți pentru ca memoria de altădată să înflorească și să dureze.
În prima etapă, în perioada 15 Iulie- 30 Noiembrie 2021, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda dorește să își mărească colecțiile speciale cu poze și ilustrații de pe raza fostului județ Turda-Arieș pentru ca ulterior să le pună în valoare. Dacă aveți acasă fotografii de familie sau fotografii din județul Turda-Arieș, aduceți-le la bibliotecă. Le vom scana, vă restituim originalele și apoi listăm copii pentru colecțiile bibliotecii. Vă mulțumim de pe acum și vă așteptăm!
Mai multe informații la numerele de telefon: 0264.31.38.37, 0745.64.66.64 sau la adresa de E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh