25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 20 iulie – 8 august 2021, expoziția personală de pictură „Culoare și formă” a artistului Simon Endre.muzeul de arta expozitie

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 20 iulie 2021, de la ora 18:00. La deschidere vor lua cuvântul: Demeter Stefánia Katalin, consul al Ungariei la Cluj-Napoca, Teodor Botiș, artist plastic și Iakob Attila, istoric.

Simon Endre (n.1936) a absolvit Facultatea de Arte Plastice Ioan Andreescu din Cluj în 1960, avându-i profesori pe Teodor Harșia, Mikóssy Gábor, Petre Abrudan și Petru Feier. A lucrat ca muzeograf la Muzeul Județean Mureș și a fost grafician la numeroase reviste. Este membru al Breslei Barabás Miklós Céh.

Pe lângă pictura de șevalet, activitatea artistică a lui Simon Endre cuprinde și realizarea de ilustrații, afișe și grafică publicitară. Influențate de aceasta polivalență, în lucrările artistului ce reprezintă naturi statice, peisaje sau portrete regăsim, într-un subtil melanj, elemente figurative și abstracte potențate de un colorit energic și viu.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 8 august 2021.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh