Consilierii locali turdeni au aprobat, în ultima ședință de plen, datele tehnice referitoare la restaurarea Cimitirului Eroilor din municipiul Turda.
Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului local s-au aflat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție — D.A.L.I. si a principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Restaurarea Cimitirului Eroilor din municipiul Turda, județul Cluj”, elaborat din inițiativa primarului Cristian Octavian MATEI.
Ambele documentații au fost aprobate de aleșii locali cu unanimitate de voturi, 21.
Așa cum se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali, există posibilitatea finanțării proiectului de restaurare a Cimitirului Eroilor din Turda prin PROGRAMUL Oficiului Național pentru Cultul Eroilor de finanțări nerambursabile a activităților nonprofit de interes general pe anul 2021.
Valoarea totală a investiției aprobată de Consiliul local se ridică la peste 29,3 milioane de lei iar durata de realizare este de 5 luni.
Consilierii au aprobat, totodată finanțarea de la bugetul local al municipiului Turda a cheltuielilor totale estimate in valoare de 79.561,53 lei, conform devizului general anexat care cuprinde valoarea cofinanțării de către Municipiul Turda a lucrărilor de construcții și montaj de la Cimitirul Eroilor Turda.
La Cimitirul Eroilor, dacă se aprobă finanțarea de către Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, ar urma să se execute: restaurarea elementelor componente deteriorate sau distruse ale mormintelor și operelor comemorative de război — ziduri de sprijin din piatra naturală pe o lungime de 75 metri liniari.
Totodată se va realiza înlocuirea părților componente dispărute, — repararea, vopsirea și restaurarea celor 153 de cruci metalice și 56 de cruci din beton armat, restaurarea împrejmuirilor, a bordurilor, a pavajelor, a zidurilor de sprijin cu materiale care să asigure o durată cât mai îndelungată — ziduri de sprijin din beton armat — pe o lungime de 45 de metri liniari și, nu în ultimul rând, regazonarea și replantarea suprafețelor de teren în vederea realizării unei amenajări peisagistice cât mai adecvate, pe o suprafață de 894 de metri pătrați.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.