20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” își va inaugura joi, 12 august, de la ora 11.00,  la Cluj-Napoca, Filiala „Transilvania”, sub numele de Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”.muzeul militar national

Muzeul din Cluj-Napoca, ce va avea sediul în Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, este cea de-a cincea filială a Muzeului Militar Național, după cele din Iași, Constanța, Bacău și Oradea.

Inaugurarea noii filiale marchează împlinirea, la data de 15 august, a 105 ani de la  înființarea Armatei 4 (de Nord) și intrarea în luptele din Primul Război Mondial. Divizia 4 Infanterie „Gemina” este continuatoarea marii unități, preluându-i misiunea și tradițiile spre a le duce cu onoare și credință mai departe.

Noul muzeu va avea, în premieră, amenajate trei săli în care este prezentată istoria și evoluția militară a Transilvaniei – în peste 300 de obiecte de patrimoniu și panouri cu fotografii,  patru săli ce reflectă activitatea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și participarea acesteia în misiuni internaționale. De asemenea, sunt evidențiate personalitățile mareșalului Constantin Prezan, generalului Gheorghe Avramescu și generalului Nicolae Dăscălescu.

 x x x

 Înființat în anul 1923, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este una din cele mai vechi și prestigioase instituții de acest fel din țară și deține un patrimoniu de specialitate de mare valoare, între care cea mai mare colecție de armament alb și de foc, două colecții de uniforme militare, românești și străine, o colecție de fotografii și clișee din Primul și Al Doilea Război Mondial, o colecție de drapele și multe altele.

 Biroul de presă

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh