24
Mie, Apr
6 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei care ați urmărit emisiunea mea de pe postul de televiziune Turda Tv, avându-l ca invitat pe artistul vizual Cornel Vana, ați aflat mai multe despre ultimul său demers de suflet decât au putut afla cei prezenți la vernisajul expoziției „Memoriile peregrinului”, de la Galeria de Artă „Valer Suciu” din Turda.

De aceea aș îndrăznesc să vă sugerez, celor care nu ați vizionat-o, să aruncați o privire aici, unde puteți găsi nu doar pomenitul dialog, ci și alte multe întâlniri și discuți cu cel mai prolific pictor turdean: https://www.facebook.com/page/102924621086087/search/?q=vana

 

Introducerea fiind făcută, să spunem că publicul turdean iubitor de artă mai are peste o săptămână la dispoziție pentru a vizita expoziția „Memoriile peregrinului” de la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda. De această dată, artistul expozant, Cornel Vana, ne propune peste 30 de lucrări de dimensiuni medii și mari, realizate în peregrinările sale din ultimele luni. Luni în care a participat la mai multe tabere și ateliere de creație, nu doar de pictură și și din alte domenii ale artei cum ar fi modelajul în lut.

La vernisajul expoziției, Galeria de Artă Valer Suciu din Turda a devenit neîncăpătoare, toată lumea apreciind lucrările prolificului artist vizual Cornel Vana. Au vorbit despre creația artistului jurnalistul Demostene Șofron și prof. univ. dr. Dorel Găină de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, iar amfitrion a fost Zoltan Mladszi Ionescu, de la Asociația Casa Colecțiilor.

Însă cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie exprimarea pe pânză a lui Cornel Vana, de această dată în postură de peregrin explorator cu ochiul încercat al pictorului ală cărui suflet se deschide spre orice formă de artă. Cel care s-a manifestat în sculptură în lemn, modelajul lutului, poezie, excelează în pictura de șevalet, prin intermediul vopselelor acrilice sau în ulei, iar nici acuarela nu-i exte străină.

Invitata artistului la vernisaj, tânăra artistă turdeancă, Beatrice Simioana, a încântat asistența prin  interpretarea  câtorva melodii, dar și prin simpla sa prezență într-un superb costum național, coborâtă parcă direct dintr-unul din tablourile de pe simeze. 

Un moment inedit a fost tombola organizată pentru cei care au achiziționat un bilet, cu doar 20 de lei, în urma căreia fericiții câștigători au plecat cu un frumos tablou al artistului Cornel Vana, cu o acuarelă din creația acestuia dar și cu 10 albume de artă.

Artistul Cornel Vana îi invită pe toți iubitorii de artă să treacă pragul expoziției sale de la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda, care rămâne deschisă până la finalul acestei luni, intrarea fiind liberă.

---------

O galerie foto cu lucrările exuse, dar și de la vernisaj, puteți vedea pe pagina de Facebook Turda Info.

Filmarea întregului vernisaj, poate fi vizionată aici, realizare a colegului Marian Oprea: https://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/14372-exclusiv-cornel-vana-memoria-peregrinului

Evenimentul a fost reflectat și de TURDA TV: 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh