28
Dum, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru a se asigura că această ediție a Proiectului de marketing turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” va fi promovată așa cum se cuvine și că evenimentele ce vor fi găzduite de Hotelul de Gheață „Art & Ice” vor respecta tema stabilită pentru acest sezon, echipa proiectului  unic în regiunea de Sud – Est a Europei a încheiat un parteneriat cu Galeria Cluj Art, structură specializată în organizarea unor evenimente deosebite, cum ar fi: workshop-uri, ateliere de creație, conferințe, acțiuni caritabile și, nu în ultimul rând, expoziții și vernisaje.
"Cluj Art" este o galerie de artă privată din Cluj Napoca, inima Transilvaniei, care și-a propus să promoveze arta contemporană românească, atât în țară, cat și la nivel internațional.Avem deosebita placere si onoare sa anuntam prezenta acestei distinse galerii de arta la Palatul Brukenthal Avrig si la Hotelul de gheata incepand cu data de 1 Februarie 2024.    

„Implicarea Galeriei Cluj Art în proiectul de marketing turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” din acest sezon constă într-un proiect expozițional multi-fațetat, cantonat în jurul tematicii „Ecourile fragilității: Asemenea unei structuri de gheață, emoțiile artistului sunt, inițial, fluide și lipsite de o formă concretă. Printr-un proces asiduu de reconfigurare creativă, artistul dă naștere unor manifestări artistice antitetice, în aparență solide și imperturbabile, acestea sunt, esență perisabilă și suspectibilea trecerii timpului.” Această temă caută să creeze o legătură între formele efemere de manifestare artistică și natura spațiului în care lucrările vor fi expuse – Hotelul de Gheață si in singurul complex baroc cu gradini tematice din Romania la Palatul Brukenthal din Avrig.
Galeria Cluj Art își propune să transforme Hotelul de Gheață si Palatul Brukenthal într-un spațiu sinestezic, dedicat frumosului în toate formele sale, pentru a delecta toate simțurile publicului: văz, printr-o colecție de lucrări de artă vizuală selectată pentru a înnobila holurile cristaline, fără a diminua valoarea acestora, auz, prin reprezentări muzicale menite să aducă căldura, în contrast cu spațiul rece în care ne aflăm la Balea Lac si de asemenea in spatiul cald de la Palatul Brukenthal in arhitecvtura si design baroc, gust și miros, prin degustarea unor vinuri ce elevă experiența publicului și, finalmente, prin sesiune de pictură live, oferind astfel o experiență complexă și, în același timp, plăcută”, menționează reprezentantul Galeriei "Cluj Art", Eugen Moț.

La Bâlea Lac, în imediata apropiere a Stației de Telecabină, au fost edificate primele componente ale celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață - ART & ICE. În perioada imediat următoare, atunci când condițiile meteorologice vor deveni favorabile muncii de execuție la un asemenea obiectiv, la nucleul deja existent vor fi adăugate celelalte camere și structuri.
Hotelul de Gheață „ART& ICE” de la Bâlea Lac va avea în forma sa finală, 20 de camere, fiecare fiind denumită după o mare personalitate a artei, artiști sau iubitori ai artelor. 10 camere vor purta numele unor personalități feminine printre care Regina Maria a Romaniei, Corina Chiriac, Grace Kelly de Monaco,Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii sau marea actrita germana ⁠Marlene Dietrich iar 10 vor fi numite după personalități masculine ale artei printre care Andy Warhole , Maestrul Mircea Codrea, contele Dracula, Elvis Presley sau Constantin Brancusi. De asemenea, ineditul hotel va avea restaurant și bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri. Decorul interior al hotelului va fi astfel realizat încât să fie respectată tema proiectului din acest sezon.Restaurantul de gheata v-a fi decorat cu elemente si sculpturi din gheata care sa reflecte,,Ruta Cafenelelor Istorice din Europa ,,si  v-a purta numele celebrei cafenele istorice din Budapesta - New York.
În ultimele sezoane, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost inclus în diverse clasamente internaționale, alături de cele mai importante și fascinante atracții turistice de iarnă din lume. Ca urmare, având în vedere impactul deosebit asupra fluxului de turisti internationali dar si de la noi din țară, este de așteptat ca sezonul 2023 – 2024 să fie unul cu adevărat deosebit, iar numărul oaspeților și vizitatorilor să atingă un nou record.
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de sud – est a Europei.

La Palatul Brukenthal din Avrig , celebra galerie din municipiul Cluj-Napoca "Cluj Art" v-a decora simezele Oranjeriei in ambele spatii dedicate oaspetilor, restaurantul si Sala Festiva cu opere de arta a unor alesi artisti din tara pentru a pune in valoare talentul, creativitatea,si pasiunea unor artisti talentati romani care vor fi promovati si prezentati distinsilor oaspeti care vizitateaza in lunile Februarie si Martie cochetul palat baroc,miniatura a castelului Schonbrun din Viena, de la poalele muntilor Fagaras.

Echipa Hotelul de Gheață  & Palatul Brukenthal

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh