26
Mie, Iun
4 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu ocazia zilei de 1 iunie (de ziua copiilor), Asociația Frăției Creștin Ortodoxe de Pretutindeni (AFCOP), filiala Cluj, a organizat evenimentul intitulat „Dumbrava Bucuriei”. Acțiunea a constat în organizarea, în complexul Sfintei Mănăstiri Dumbrava, din județul Alba, a unui număr de 6 ateliere tematice, dedicate copiilor și bătrânilor instituționalizați în cadrul mănăstirii amintite.

Atelierele au fost coordonate de profesioniști remarcabili, dornici să ofere timp prețios și multă căldură sufletească copiilor și bătrânilor greu încercați de soartă. Dintre acești profesioniști menționăm: Dorel Vișan, celebrul actor clujean, care a adus o doză remarcabilă de emoție în cadrul atelierului de poezie, dedicat seniorilor; Mario Grosu, dansator de talie internațională, care a coordonat atelierul de dans; Florin Ganea, bas baritonul Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian“ București, care s-a ocupat de atelierul de muzică; Manuela Dascălu, managing partner al laboratorului de cofetărie „Imma Sweet Fit”, care a coordonat atelierul de cofetărie; prof. Ciprian Verdeș, fost voleibalist de talie internațională, care a coordonat atelierul de sport, alături de Eduard Vereș, antrenor de fotbal din Simleul Silvania și nu în ultimul rând educatoarea Anca Lazin, care a coordonat atelierul de creație.

Am fost foarte impresionat de pluridisciplinaritatea celor implicați în acțiunea Dumbrava Bucuriei. Faptul că dragii noștri copii au avut sansa de a interacționa cu atatea domenii de activitate, le deschide noi orizonturi și le dă curaj. Așa a făcut Dumnezeu, că aceşti voluntari să ajungă aici chiar de ziua copilului şi să aducă multă bucurie viețuitorilor obștii noastre. Le mulțumim tuturor!”, a declarat preotul paroh Vasile Crişan, coordonatorul Casei de Tip Familial „Sf. Veronica” din cadrul Mănăstirii Dumbrava, sub umbrela căreia se oferă servicii sociale pentru copii orfani sau aflați în dificultate.

 Pe lângă reprezentanții asociației creștine organizatoare, în acțiunea de la Mănăstirea Dumbrava s-au implicat și numeroși și generoși sponsori ori voluntari (peste 50 la număr), din mai multe localitatati din țară: Cluj-Napoca, Zalău, București, Brașov, Luduș, Dej, Bistrița,  Șimleu Silvaniei, Turda, Campia-Turzii etc.

 Acțiunile de sprijin pentru copiii instituționalizați nu se vor opri aici, obiectivele pe termen scurt fiind dotarea unui spațiu din incinta mănăstirii cu toate echipamentele necesare efectuării de îngrijire specializată pentru cei mici care au diverse forme de handicap și amenajarea și dotarea unui laborator IT, care să permită accesul copiilor instituționalizați la educație modernă, bazată pe tehnologie dar și la meditații efectuate de la distanță, cu ajutorul profesorilor și mentorilor identificați de o asociație parteneră, specializată în oferirea de meditații (gratuite) online.

 “Considerăm că lucrurile minunate care se întâmplă la Sfânta Mănăstire Dumbrava ar trebui să fie mai bine cunoscute de către publicul larg. De aceea, alături de voluntari generoși, proveniți din industria IT, vom realiza, în perioada imediat următoare, și un website de prezentare a complexului de la Dumbrava, astfel încât, un număr cât mai mare de persoane să poate afla despre frumusețile locului, intensitatea trăirilor spirituale ce au loc în incinta mănăstirii sau căldura sufletească deosebită ce caracterizează întreg colectivul ce are grijă de copiii și batranii instituționalizați aici”, a declarat Andrei Szilagyi, Șef Filială Brașov AFCOP.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh