20
Dum, Iun
43 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

fundatia-ratiu-turda-moldovenesti-cetatea

În luna aprilie, într-o a doua etapă a proiectului Turda: istoria locurilor – poveştile noastre a avut loc campania de recrutare a voluntarilor din liceele turdene. Tinerilor interesaţi li s-a prezentat proiectul şi au primit răspuns la întrebările ivite. În luna mai echipa începe sesiunea de training-uri, în cadrul căreia, la fel ca echipa voluntarilor de la Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu", vor învăţa despre clădirile şi monumentele din oraş şi din împrejurimile acestuia.

Primele obiective prezentate vor fi Cetatea Turzii (împreună cu ruinele încă existente) şi vechea cetate a Turzii din Moldoveneşti.

 

Activităţile proiectului (ianuarie - septembrie 2010) au vizat crearea unui grup de voluntari, din rândul tinerilor de la Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu" şi a unui grup din liceele turdene. La terminarea programului ei vor fi prezenţi la Centrul de Informare Turistică Turda pentru a însoţi turiştii sau pentru a oferi informaţii relevante despre istoria şi starea actuală a obiectivelor turistice. Participând la training, tinerii află informaţii exacte dar şi poveşti, legende urbane pe care au prilejul să le spună mai departe. Voluntarii vor fi prezenţi la Centrul de informare Turistică Turda în perioada iulie - septembrie.

Scopul proiectului este creşterea gradului de conştientizare a valorii istorice şi culturale a unor clădiri istorice, locaţii şi monumente din municipiul Turda şi împrejurimi şi încurajarea locuitorilor Turzii de a spune poveştile pe care le cunosc referitoare la acestea.

Iniţiativa Centrului Raţiu pentru Democraţie şi a Asociaţiei Turda Fest este finanţată de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh