19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Binele este tot ceea ce se potriveşte cu fiinţa umană, însă pentru ca omul să menţină clară această imagine a binelui, are nevoie de educaţie.

Cum, când şi de cine poate fi educat un om?
Biserica, arta şi, bine-nţeles, învăţământul.
În trinomul elevi, părinţi, dascăli, elevii sunt variabilele importante, asupra cărora părinţii şi dascălii acţionează în permanenţă, modelându-i, ajutându-i să evolueze.

În acest sens elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la şcoala Waldorf din Turda, însoţiţi de profesori, au vizionat spectacolul Baltagul, o adaptare după opera sadoveniană.
Ştiind că vom viziona piesa de teatru Baltagul într-o viziune modernă am ţinut să comentez puţin înainte conţinutul operei literare.
După spectacol, opinia elevilor a fost că: de acum vor reţine mai uşor atât desfăşurarea acţiunii cât şi personajele datorită jocului actoricesc. De asemenea, existenţa unui singur element de decor care prin deplasare sugerează alternanţa deal –vale, precum şi parcurgerea spaţiului de către Vitoria Lipan, i-a impresionat în mod plăcut pe elevi. Au sesizat şi fundalul multicolor care crea o atmosferă adecvată fiecărui episod şi permitea personajelor să fie conturate ca într-o imagine tridimensională. Afirm cu multă plăcere că pentru mulţi elevi acest spectacol a fost o provocare, deoarece le-a stimulat interesul pentru lectura cărţii.
În consecinţă, părerea mea, ca profesoară de limba română, este că ideea teatrului de a pune în scenă piese care fac parte din programa şcolară este bine venită. Felicităm cu toţii, profesori şi elevi, pe această cale, iniţiativa teatrului şi, mai ales, pe minunaţii noştri actori.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh