05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luni 19 martie a avut loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca o întâlnire a reprezentanţilor muzeelor din judeţul Cluj membre ale Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR) având ca obiectiv constituirea unui grup de lucru în vederea organizării la nivel judeţean a Nopţii Muzeelor care va avea loc sâmbătă 19 mai 2012.

Au participat reprezentanţi ai Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului de Istorie Turda, Muzeului Municipal Dej, ai muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai (de mineralogie, palentologie, zoologie) şi membri ai conducerii RNMR.

Noaptea Europeană a Muzeelor este iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa fiind celebrată de peste 3.000 de muzee din toată Europa. RNMR coordonează desfăşurarea evenimentului la nivel naţional asigurând o prezentare comună a muzeelor participante prin site-ul special dedicat Nopţii Muzeelor şi prin campanii de promovare.

Pentru anul 2012 RNMR şi-a propus, pe lângă amplificarea campaniei de promovare la nivel naţional şi internaţional, să organizeze un circuit-pilot în judeţul Cluj datorită diversităţii evenimentelor organizate aici în fiecare ediţie şi a numărului mare de participanţi. Acest proiect beneficiază de o finanţare obţinută din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, secţiunea activităţi muzeale.

În mod concret acest proiect prevede tipărirea şi distribuirea de hărţi cu muzeele din judeţul Cluj, cu indicarea programului fiecărui muzeu participant, promovarea evenimentului prin afişe specifice, realizarea unei campanii de presă, implicarea unor parteneri şi sponsori care să contribuie la atragerea unui număr cât mai mare de participanţi. Se doreşte, în plus, realizarea unor circuite de vizitare de la Dej, Turda şi Ciucea spre Cluj-Napoca şi de la Cluj-Napoca spre aceste localităţi prin colaborarea cu autorităţile locale şi companii de transport.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh