05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imagePictorul și poetul turdean Cornel Vana,  ale cărui rădăcini se află la poalele Muntelui Mare, este tot mai prezent în galeriile de artă din reședința de județ. De această dată Cornel propune celor care îi apreciază munca, fie că este vorba de picturile care l-au consacrat sau de cealaltă pasiune a sa, poezia, un dublu eveniment. În 7 mai, la ora 17, este programat vernisajul unei expoziții de pictură și o lansare de carte. Ultimele creații ale lui Cornel Vana vor fi prezentate de prof. dr. Ovidiu Pecican.

Dublul eveniment cultural va fi găzduit de Galeria ”Casa Artelor” situată în Cluj Napoca, Bulevardul Eroilor la nr. 16. Expoziția de pictură este intitulată foarte sugestiv, ”Curcubeu peste cuvinte” și va rămâne deschisă pentru publicul iubitor de artă timp de o lună, până în data de 7 iunie. Expoziția cuprinde 40 de lucrări ale artistului din perioada 2010-2012 dar și picturi mai vechi pe care Cornel Vana le consideră parte a unei retrospecții ale creației sale. Majoritatea lucrărilor care vor fi expuse sunt realizate atât în țară cât și în străinătate iar pictorul abordează o paletă largă de teme în tablourile sale, de la peisaje și compoziții cu personaje la natura moarta sau portrete.

Cartea care va fi lansată  este intitulată ”Și tu locuiești în rana mea” și reprezintă cel de-al patrulea volum de poezie al lui Cornel Vana. Primele trei volume se intitulează, păstrând ordinea cronologică a apariției lor, ”Rosturi”, ”Cel ce-și numără pașii” și, respectiv, ”Păpușa din iarbă”. Acest al patrulea volum  conține poezii reprezentative pentru Cornel Vana, din creația ultimilor doi ani, o compoziție lirică prin care zugrăvește crâmpeie din cotidian, pe care poetul o asemuiește cu pictura sa autobiografică. Același prof. dr. Ovidiu Pecican este semnatarul prefeței și va vorbi celor prezenți despre poezia lui Cornel.

Thumbnail imageArtistul plastic și poetul, Cornel Vana, s-a autoexilat în ultimii ani la Cluj-Napoca, ultima sa expoziție la Turda fiind organizată acum patru ani. Cornel Vana este, pe de altă parte, unul dintre pictorii care ”se vinde” cel mai bine, doar la ultima sa expoziție de la Cluj, organizată în urmă cu mai bine de un an, reușind să vândă cam jumătate dintre picturile expuse.

Cornel Bana își așteaptă prietenii și admiratorii creațiilor sale la vernisajul expoziție care va avea loc la Cluj Napoca, luni, 7 mai, de la ora 17.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh