05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urma solicitării făcute Muzeului de Istorie Turda de către Subfiliala Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Turda, prin persoana d-lui col. (r) Sandu Olteanu, pe data de 24 aprilie 2012 la orele 1000,  a fost programată vizionarea filmului “Vânătorul de securişti”. Reamintim că prima proiecţie a acestui film documentar la Turda, în care au fost prezentate ororile dictaturii comuniste,  a avut loc pe data de 16 martie a.c. în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia “Primăverii Culturale Turdene”. Activitatea intitulată “De ce dezgropăm morţii comunismului”  s-a bucurat atunci, atât de audienţă în rândul cetăţenilor cât şi de atenţia presei.

La activitatea derulată în 24 aprilie, la care au participat cca. 50 de persoane, s-au înmânat felicitări celor ce-şi sărbătoresc ziua de naştere în luna mai. Vizionarea documentarului a fost precedată de intonarea Imnului Naţional al României. Cu această ocazie, cei care s-au arătat interesaţi au vizitat expoziţia de bază a muzeului.


Documentarul a fost realizat de către o echipă formată din Mirel Bran (corespondent TV 5 pentru România) şi Jonas Mercier şi face parte din proiectul de arheologie contemporană iniţiat de Centrul de Investigarea Crimelor Comunismului din România (CICCR), proiect în care instituţia turdeană a participat activ începând cu anul 2010.

 

.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh