18
Joi, Apr
16 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageOaspeții Colegiului Național ”Mihai Viteazu”, sosiți din mai multe țări, au fost întâmpinați cu brațele deschise de către conducerea instituției, elevii implicați în proiect și de profesorii coordonatori. Este vorba de proiectul Comenius ”Add Health to Life”, despre care s-a scris destul de mult în paginile publicației de față.


După ce elevii noștri au călătorit în țări ca Cehia, Lituania, Polonia, Spania, Italia sau Turcia, în cadrul proiectului amintit, iată că a venit rândul reprezentanților celorlalte țări angrenate în ”Add Health to Life”.

Thumbnail imageDelegațiile străine au fost primite cu căldură de turdeni. De-a lungul proiectului s-au legat prietenii atât între elevii CNMV și copiii din țările angrenate, cât și între cadrele didactice îndrumătoare al acestora. Directorul Colegiului Național ”Mihai Viteazu”, profesorul Gheorghe Lobonț i-a condus pe oaspeți, alături de coordonatorul de proiect, prof. Cristina Moldovan, în interiorul impunătoarei clădiri a instituției școlare. O clădire care, deși aflată în plină perioadă de renovare, i-a impresionat foarte tare pe elevii și profesorii din străinătate. Imediat elevii străini s-au repezit Thumbnail imagespre niște umbrele tapetate cu fotografii reprezentând instantanee surprinse în cadrul diferitelor etape ale proiectului. Dealtfel elevii CNMV au pregătit, alături de profesorii lor, mai multe ornamente și inscripții în limba engleză prin care au urat ”bun venit” prietenilor lor din străinătate.

După un discurs de bun venit, rostit în limba engleză de directorul CNMV, profesoara Cristina Moldovan i-a invitat pe membrii delegațiilor străine să vizioneze un film al administrației locale despre municipiul Turda și obiectivele turistice din zonă.

Thumbnail imageTotodată, elevii CNMV au pregătit un mic spectacol artistic în cinstea primirii oaspeților de peste hotare, oaspeți care au putut urmări câteva momente de dans sportiv, muzică modernă sau jocuri populare, savurând în mod special frumusețea costumelor tradiționale românești.

Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” Turda este angrenat în proiectul Comenius intitulat ,,Add Health to Life" ("Să dăruim vieţii puţină sănătate") încă din 2011. Astfel, Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda a început un parteneriat multilateral cu Turcia, Lituania, Polonia, Spania, Italia şi Cehia, în cadrul proiectului respective, care se finalizează în acest an.

Thumbnail image,,Add Health to Life" promovează hrana sănătoasă, pe care o opune consumului de fast food, iar activităţile proiectului, în care sunt cuprinşi elevii a cinci clase, se  adresează populaţiei tinere, dar şi părinţilor.

Ultima reuniune din proiect, este tocmai cea desfășurată la Turda, în intervalul 21-25 aprilie, care a cuprins, pe lângă activităţile specifice promovării ideilor proiectului, vizibile pentru comunitate, şi acţiuni de reprezentare a specificului oraşului şi zonei. ”La pregătirea acestor activităţi au acceptat să contribuie Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Turda, care au dovedit deosebită disponibilitate pentru a sprijini Thumbnail imageproiectul în vederea apropiatei vizite a partenerilor Comenius”, spunea coordonatorul de proiect, profesoara de limba engleză, Cristina Moldovan înaintea debutului activității de la Turda.

Mai multe amănunte despre activitățile desfășurate în perioada 21-25 aprilie, în cadrul proiectului Comenius, ne vor fi furnizate, cu siguranță, chiar de profesorii turdeni angrenați de-a lungul celor doi ani, în proiectul ”Add Health to Life”. Și, desigur, vom afla și concluziile trase în urma unei manifestări de o asemenea amploare, întinsă pe durata mai multor ani.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh